Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 24 říj, 2017 03:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chyba při výpočtu
PříspěvekNapsal: sob 03 bře, 2012 12:57 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 21 dub, 2011 23:36
Příspěvky: 17
Datum narození: 07 čer 1985
ID CNT statistik: 17993
Zdravím kolegy počtáře,

poslední dobou mám problém s výpočty na grafické kartě, mohl by mi s tím prosím někdo pomoci? Po půlroční pauze a po koupi nového PC jsem se zase zapojil do výpočtů. Mám celé nové PC (Intel Xeon E5630), jen grafická karta zůstala původní (nVidia GTX 260) a mám teď problém s výpočty na projektech PrimeGrid a GpuGrid. Dříve jsem ten problém neměl a přitom grafika byla stejná, navíc jsem si dohledal co jsem měl za ovladač před půl rokem, kdy to fungovalo. Ani přechod na starší ovladače, pod kterými to dříve fungovalo mi nepomohl.

Budu popisovat problém na projektu PrimeGrid, to mám nejvíc otestované, mají nejkratší úkoly. Problém je v tom, že když si stáhnu novou práci, tak polovina těch úkolů má odhadovanou dobu výpočtu 14min a zbytek má odhad přes 5h. Mě ten jeden úkol trvá vždy +-65min a ty úkoly s odhadovanou dobou výpočtu 14min vždy vyhodí chybu při výpočtu. Nestihne to doject do konce a končí to s chybou:
Kód:
Aborting task pps_sr2sieve_44846998_1: exceeded elapsed time limit 3708.36 (1600000.00G/431.46G)


Ten time limit je vždy úplně stejný (3708.36). Neví někdo co s tím? Nedá se změnit ten time limit někde v xml? Dneska jsem provedl kontrolu a zjistil jsem, že mi to zase 2dny běželo bez výsledku :(

Mám Boinc 6.12.34 (64b), Win7 64b, ovladače grafiky jsou starší 8.7.12.6658 (ozkoušené, na starším pc to jelo bez jakýchkoliv problémů).

Děkuji za jakoukoliv radu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chyba při výpočtu
PříspěvekNapsal: sob 03 bře, 2012 13:23 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 21 dub, 2011 23:36
Příspěvky: 17
Datum narození: 07 čer 1985
ID CNT statistik: 17993
A ještě mám jeden problém, není tak důležitý, ale přesto bych ho rád vyřešil. Jsem na Boincu už od roku 2006 :) ale v roce 2010 jsem se ani nevím proč, připojil pod jiným emailem. Zkoušel jsem sloučit ty dva účty, postupoval jsem tak, že jsem se přihlásil do těch starších projektů a přehodil jsem tam email na ten nový. Nejdřív se to sloučilo nějak divně, vznikly 2 nové CPID a stejně se to rozdělilo na 2 účty. Zajímavé je, že to rozdělení bylo úpně jiné něž před tím, projekty z jednoho účtu byly najednou pod 2 CPID.

Připojil jsem se do všech těch projektů a spustil je v Boinc Manageru, po té už se to zařadilo dobře. Jediné co mám teď v druhém účtu je projekt Aqua, který už je zastavený. Je tam pár mil bodů, tak bych ho chtěl mít pod svým aktuálním účtem. Neporadil by mi někdo jak přesunout ten projekt Aqua pod můj účet? Aqua je teď zastavená, takže se tam nemohu připojit :( ale jinak je to pod stejným emailem i pod stejným jménem, takže nevím v čem je problém.

Neexistuje nějaká stránka, kde bych se mohl přihlásit na účet pod jakýmkoliv projektem. Myslím, že bych to vyřešil, kdybych se dostal do mého profilu na projektu Aqua, jenže stránky Aqua jsou nedostupné. Nedá se do toho profilu přihlásit z jiného webu? Zkusil bych přehodit mail, nebo jméno a pak ho tam dát zpět, třeba se to pak sloučí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chyba při výpočtu
PříspěvekNapsal: sob 03 bře, 2012 14:37 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
S tím výpočten na GPU moc neporadím, snad někdo fundovanější.
Jen mě tak napadá, že jednotky sieve jsou čím dál tím delší, takže to co ti kdysi trvalo chvíli, trvá nyní déle.

S tím sjednocením účtů.
Projekt AQUA je zcela mimo hru, je ukončený a pokud vím, tak nebyl ani náznak že by to bylo dočasné. Takže sjednotit účet na AQUA s ostatními účty nepůjde. Možná kdyby jsi měl zálohu BOINC z doby kdy jsi měl AQUA připojený, tak by tady nějaká teoretická šance byla : donutit ostatní účty převzít CPID z projektu AQUA.

U nás ve statistikách to jsem snad schopen dohledat a spojit ručně. Kouknu na to v pondělí.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chyba při výpočtu
PříspěvekNapsal: sob 03 bře, 2012 15:08 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 21 dub, 2011 23:36
Příspěvky: 17
Datum narození: 07 čer 1985
ID CNT statistik: 17993
To že jsou ty jednotky delší jsem si všiml, dříve jsem to měl myslím na 37min a teď 65min. Nepomohlo by mi, kdybych si u PrimeGridu nastavil místo Proth Prime Search (Sieve) na Generalized Fermat Prime Search? Jen nevím kolik mám dát Block size. Zatím to dělám tak, že ty úkoly s kratší dobou výpočtu vracím zpět.

GpuGrid mi teď snad jede už normálně, měl jsem problém s poslední verzí ovladače, padalo to při přechodu monitoru do režimu spánku. Ještě to teď musím nechat pár dní běžet, snad nebudu mít problém s tou přednastavenou délkou jednotek.

Já už stejně šetřím na novou grafiku, ještě měsíc nebo dva a pojedu GTX 580. Když sleduju jak tahle grafika farmí, tak ji musím mít. :) Mám procesor chlazený vodou, tak bych do toho bloku chtěl připojit i grafiku. Můžu nechat běžet pc 24h denně v práci, ale ta grafika děsně topí a ventilátor na grafice jede na 100%, přes den kdy sedí v kanceláři lidi je to dost hlučné, ale zatím to jde, v létě to bude ještě horší. :) Kdyby někdo věděl kde by se nechala koupit GTX 580 přímo s tím vodním blokem (aby to sedělo přímo na ten typ graf. karty), tak sem s ním. :)

Jinak teď zvažuju, že odpískám projekt PrimeGrid, nevím jestli hledání prvočísel je zrovna to, na co bych chtěl obětovat svůj výkon. Smysl GpuGridu mi přijde mnohem lepší, ikdyž je tam menší příděl jednotek na 1s běhu.

S tou statistikou se nezabývej, ale díky za tvůj zájem. Ještě s tím budu laborovat v tom xml, možná se mi to nějak povede. Je dost možné, že tu starou verzi boincu opravdu někde mám, dost jsem s tím laboroval a zkoušel jsem to spouštět na několika vzdálených virtuálech, myslím že to tam ještě je. Asi vím co pak s tím, ten jeden projekt přesunu do aktuální verze boincu a spustím to?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chyba při výpočtu
PříspěvekNapsal: sob 03 bře, 2012 16:35 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Martin Tomasek píše:
...
S tou statistikou se nezabývej, ale díky za tvůj zájem. Ještě s tím budu laborovat v tom xml, možná se mi to nějak povede. Je dost možné, že tu starou verzi boincu opravdu někde mám, dost jsem s tím laboroval a zkoušel jsem to spouštět na několika vzdálených virtuálech, myslím že to tam ještě je. Asi vím co pak s tím, ten jeden projekt přesunu do aktuální verze boincu a spustím to?

Tak jsem si s tím trochu pohrál (a trochu popřemýšlel) a myslím že to je bez šance. Ty totiž nemůžeš nějakému BOINC projektu vnutit nějaké CPID. A protože projekt AQUA už nikdy nebude exportovat svoje statistiky, tak nejsi schopen spojit účty.
Původně jsem si myslel, že bude stačit ze staré zálohy odstranit vše co se netýká AQUA (adresáře ostatních projektů a upravit client_state.xml) a potom s tímto spustit BOINC a pak potupně přidávat aktivní projekty. Ale když spustíš BOINC s připojeným projektem AQUA, tak on nebude schopen na serveru AQUA autorizovat CPID, proto při připojení jiného projektu se převezme CPID z tohoto projektu.
:smt102 .

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chyba při výpočtu
PříspěvekNapsal: ned 04 bře, 2012 21:08 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 21 dub, 2011 23:36
Příspěvky: 17
Datum narození: 07 čer 1985
ID CNT statistik: 17993
Ok, díky, už se tím nebudu zabývat, na GPU se ten kredit dá nahnat za pár dní.

Od sobotního poledne mám spuštěný GpuGrid a zatím jede všechno v pohodě, tak už to snad bude ok a nebude mi tu počítač běžet na prázdno. :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz