Czech National Team

Týmové fórum
Právě je čtv 24 srp, 2017 01:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Odeslání jednotek z havarovaného PC
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 15:20 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 415
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
Zdravím,
možná se to tu už někde řešilo, nicméně jsem nenašel. Dají se nějak odeslat jednotky z PC kde havaroval systém. Myslím tím, že hodím disk z havarovaného PC (data jsou OK) do jiného PC se systémovým diskem a spočítané jednotky z něj odešlu. Díky za rady.

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 19:22 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
Příspěvky: 354
Bydliště: Praha
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 19867
Problém může být s názvem systému, mě pár pokusů v této oblasti skončilo pádem jednotek.

_________________
Vzhůru pro body na linuxu :-).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 19:43 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 415
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
Czech Human píše:
Problém může být s názvem systému, mě pár pokusů v této oblasti skončilo pádem jednotek.

Nešlo by jen smazat původní adresář v Documents and Settings a nahradit ho tím z havarovaného systému?

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 20:37 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
Příspěvky: 1179
Bydliště: Bučovice
Datum narození: 0- 0-1969
ID CNT statistik: 288
Samozřejmě záleží jakou tam máš verzi BOINC, ale mělo by jít obnovit vše.

Je tedy potřeba na novém PC nainstalovat stejnou verzi, a to do stejného adresáře (starší verze do 6.10.60) či adresářů (novější verze). Po instalaci překopíruj adresář(e) tím (těmi) z havarovaného PC a musí to jet.

_________________
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 20:40 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Možná ještě přejmenovat PC na stejný název. Už mi to taky takhle prošlo :smt023

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 20:53 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 415
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
Super, díky za tipy. Verze BOINC by měla být stejná. Teď jsem v práci, tak zítra odpoledne to zkusím a dám vědět, jak to dopadlo :-)
Jestě se zeptám na jednu drobnost. Jsou to rozdílné operační systémy. WinXP vs Win7 64-bit. Je v tom problém?

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 21:52 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: pát 20 črc, 2012 21:10
Příspěvky: 266
Datum narození: 0- 0-1958
ID CNT statistik: 21644
Tak v tomhle bych viděl problém. Myslím, že s ohledem na rozdílné verze programů přijdeš o všechna rozpracovaná data. Snaž se nasadit dopočet znovu na XP, jinak to IMHO nemá cenu.

Pokud se mýlím, budu rád. 45cc

_________________
651 · 2^3337101 + 1 (MEGA)
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 22:48 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 415
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
Pollux píše:
Tak v tomhle bych viděl problém. Myslím, že s ohledem na rozdílné verze programů přijdeš o všechna rozpracovaná data. Snaž se nasadit dopočet znovu na XP, jinak to IMHO nemá cenu.

Pokud se mýlím, budu rád. 45cc

Předpokládám, že víc jak jeden pokus nemám, že? No nechtěl jsem rozdrbávat svoje hlavní PC (Win7), ale udělám to, hned jak budu vědět, že už nespočítá více turnajových jednotek. To původní krachlé PC jelo také na Win7 64bit. Chtěl jsem to zkusit naroubovat na WinXP 32bit, ale jak tvrdíte asi by to neklaplo...

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 08 říj, 2013 22:54 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6219
ID CNT statistik: 10124
Pokusů máš mnoho, pokud budeš držet nedotčený originál a před spuštěním Boincu s podstrčenými výpočty se nepřipojíš k síti - nejlépe fyzicky odpojit, zákaz přístupu k internetu nefunguje úplně vždy podle představ a názvu. Pak se servery nic nedoví a v databázi ti jednotky nezruší. Můžeš pokusničit tak dlouho, dokud ti core podstrčené adresáře nespolkne a vezme je na milost.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 09 říj, 2013 00:30 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 415
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
nenym píše:
Pokusů máš mnoho, pokud budeš držet nedotčený originál a před spuštěním Boincu s podstrčenými výpočty se nepřipojíš k síti - nejlépe fyzicky odpojit, zákaz přístupu k internetu nefunguje úplně vždy podle představ a názvu. Pak se servery nic nedoví a v databázi ti jednotky nezruší. Můžeš pokusničit tak dlouho, dokud ti core podstrčené adresáře nespolkne a vezme je na milost.

Takže to zkoušet při odpojeném netu. Jak poznám, že je to OK? Že to BM normálně načte a bude pokračovat v rozpočítaných jednotkách? originál uchovám, dokud to neklapne. Vyzkouším to nejprve na WinXP, jestli tomu bude vadit OS, tak pak na Win7.

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 09 říj, 2013 07:05 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9346
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Překopírování data z Win7 64-bit na WinXP 32-bit by se teoreticky mohlo podařit. Ty aplikace se jmenují stejně, tedy i client_state.xml bude stejný.

Problém vidím až při pokusu odevzdat jednotky. Součástí datového adresáře je i identifikace PC (tuším v client_state.xml)
Pokud budeš mít jiný název PC nebo jinou IP adresu, tak by se s tím server mohl poprat a napárovat to podle identifikátoru PC na původní záznam v DB ze kterého byly jednotky odeslány.
Pokud budeš mít ale jiný OS, tak s tím si asi neporadí, na serveru se vytvoří nový záznam v seznamu PC a v BoincManageru se ti spočítané jednotky označí jako "Nepotřebné" a zruší se.

V každém případě ten postup je jasný ... spouštět BOINC při odpojené síti. Pokud spustíš BOINC a budeš na síti, tak se ti automaticky vytvoří na serveru nový záznam o PC a všechny jednotky půjdou do kopru.
Potom můžeš vyzkoušet připojit síť a v BM kliknout na projektu PrimeGrid na aktualizovat a na účtu na webu zkontrolovat co se stalo.
Může se stát, že ty jednotky ti v BM zahodí, ale určitě zůstanou ještě v záznamech na serveru na původním PC.
Takže pak to můžeš vyzkoušet znovu už na správném OS a tam by s tím neměl být problém.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 09 říj, 2013 11:31 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
Příspěvky: 1179
Bydliště: Bučovice
Datum narození: 0- 0-1969
ID CNT statistik: 288
vkliber píše:
Překopírování data z Win7 64-bit na WinXP 32-bit by se teoreticky mohlo podařit.

No já to nevidím tak jednoduše, protože pokud se jedná o projekt podporující 64bit, tak boinc se mu zřejmě spustí, ale okamžitě mu zhavarují všechny jednotky. Raději počkej až budeš mít volný svůj hlavní stroj také s Win7 64bit a pak to bude mnohem jednodušší a jistější. (Naopak opačný způsob - přenost z WinXP 32bit na Win7 64bit určitě funguje, vyzkoušeno).

_________________
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 09 říj, 2013 17:37 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 415
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
Tak to klaplo, jednotky odevzdané a další normálně počítá :smt038. Něco nechám dopočítat a zbytek zruším a nahradím původním adresářem. Jen jsem narazil na celkem kuriózní problém. Vzhledem k tomu, že Win7 zobrazuje adresář All Users jako zástupce, tak po připojení disku z havarovaného PC jsem nebyl schopen se do něj dostat. Neustále mě to házelo na C:, místo na druhý disk, z kterého jsem data potřeboval. Nakonec jsem to vyřešil tak, že původní adresář BOINC jsem si zálohnul a smazal. Pak jsem nabootoval do stavu nouze z havarovaného disku a tím pádem se ve složce All Users zobrazovala data z havarovaného disku. Opět jsem je překopíroval a pak už stačilo jen odpojit havarovaný disk, nakopírovat z něj uložený adresář na správné místo, změnit název PC a restartovat.
Takže díky všem za přínosné rady a třeba toto vlákno někdy v budoucnu poslouží i jiným. :smt023

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 09 říj, 2013 18:25 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Gratulace :smt038

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz