Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pát 22 zář, 2017 21:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: úte 02 zář, 2014 09:19 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 18 čer, 2007 08:16
Příspěvky: 32
Bydliště: Chomutov
Zdravím,

začal jsem minulý týden ve čtvrtek zapojovat svoji malou farmu Radeonů. Na většině PC OK. Mám ale problém s PC, kde jsou Windows 8.1 64bit, Radeon R9 290x, ovladače Catalyst 14.4 64bit.

Jediný projekt, který mi funguje, kde dostanu jednotky a mohu počítat je Collatz, nicméně výkon karty je velmi nízký. Zpracování large collatz jednotky trvá přes 60 hodin, což mi nepřijde standardní.

U projektu MooWrap nedostanu žádné jednotky ... scheduler hlásí, že žádná práce není potřeba.
U projektu MilkyWay zase dostávám hlášku: "Ati GPU R600 (R38XX) nepodporuje OpenCL" - dohledal jsem, co to znamená po zahraničních forech, ale nepodařilo se mi to nějak napravit a zprovoznit.

Situace je taková, že sice mám nejvýkonnější singlegpu Radeon v OC edici, ale nemám jej v Boinc projektech jak využít. Běží pouze Collatz a to podivně pomalu. Pracovní jednotky pro CPU, se stáhnou, když povolím počítání přes CPU. Jinak ale nic. Ostatní karty přitom počítají bez problémů, kdy mám řadu karet z rodiny HD6XXX a HD7XXX.

Má někdo radu, jak kartu rozchodit, aby byl její výkon využit?

Díky

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: úte 02 zář, 2014 10:18 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 961
Ahoj.
Moo!!Wrapper: zatím lze rozchodit pouze na ATI kartách do řady HD 69XX včetně - používá soft ATI stream 14, nejlépe to funguje, když je jenom jedna karta v PC
Nemá zatím open CL aplikaci, tudíž na core Tahiti a Hawai nechytačka, ale prý to časem pořeší...
Milkyway: pouze na double precision kartách, tedy 59XX, 69XX a 79XX, Hawai (290x) nevím, ale mělo by to tam lítat taky, snad se někdo ozve
Collatz: nezapomněl jsi vyplnit config soubor v adresáři projektu?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: úte 02 zář, 2014 16:32 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: pon 02 čer, 2014 15:54
Příspěvky: 224
Datum narození: 10 črc 1978
ID CNT statistik: 22419
Ano
jiri kovar píše:
Ahoj.
Moo!!Wrapper: zatím lze rozchodit pouze na ATI kartách do řady HD 69XX včetně - používá soft ATI stream 14, nejlépe to funguje, když je jenom jedna karta v PC
Nemá zatím open CL aplikaci, tudíž na core Tahiti a Hawai nechytačka, ale prý to časem pořeší...
Milkyway: pouze na double precision kartách, tedy 59XX, 69XX a 79XX, Hawai (290x) nevím, ale mělo by to tam lítat taky, snad se někdo ozve
Potoo píše:
Zdravím,

začal jsem minulý týden ve čtvrtek zapojovat svoji malou farmu Radeonů. Na většině PC OK. Mám ale problém s PC, kde jsou Windows 8.1 64bit, Radeon R9 290x, ovladače Catalyst 14.4 64bit.

Jediný projekt, který mi funguje, kde dostanu jednotky a mohu počítat je Collatz, nicméně výkon karty je velmi nízký. Zpracování large collatz jednotky trvá přes 60 hodin, což mi nepřijde standardní.

U projektu MooWrap nedostanu žádné jednotky ... scheduler hlásí, že žádná práce není potřeba.
U projektu MilkyWay zase dostávám hlášku: "Ati GPU R600 (R38XX) nepodporuje OpenCL" - dohledal jsem, co to znamená po zahraničních forech, ale nepodařilo se mi to nějak napravit a zprovoznit.

Situace je taková, že sice mám nejvýkonnější singlegpu Radeon v OC edici, ale nemám jej v Boinc projektech jak využít. Běží pouze Collatz a to podivně pomalu. Pracovní jednotky pro CPU, se stáhnou, když povolím počítání přes CPU. Jinak ale nic. Ostatní karty přitom počítají bez problémů, kdy mám řadu karet z rodiny HD6XXX a HD7XXX.

Má někdo radu, jak kartu rozchodit, aby byl její výkon využit?

Díky


Presne taky problem mam aj ja uz dlhu dobu z dvoma kartami R9 290 bez x na tej istej konfiguraci ako ma potooo.
Cpu je 4930k a zdroj novy corsair ax1200i takze hw problem v konfiguracii vynechajte..ziadny nemam a ine projekty idu skvele a rock stable ako sa vravi.
Problem je v zasr... amd ati ..fakt ta firma ma naozaj seriozne velky problem z ovladacmi a aj z kartami!
Udam par prikladov:
ked zapnem seti cpu ulohy a aj seti na grafike ..pc do par hodin skolabuje do bsod ci restartu..ulohy samozrejme znici a musia sa zacat pocitat nove
Tak som pocas wow seti eventu pocital na cpu pogs a graficke ulohy prenechal seti na tych atinach..pc niekedy islo aj 12 hodin bez restartu :evil: proste ledva som to z niekolko krat denne resety a zmrznutia ,dopocital na tom gpu to seti..
Potom som prepol gpu na collatz a tiez tie same problemy.. :x ulohy trvaju cca 14-20hodin ,najcastejsie 17..
Potoo-momentalnie nieje ziadne vyuzitie tychto kariet na celom boinc co je dost hanba pre firmu amd.. hlavne ze nahanaju fps v hrach :evil: a vyvojari v boinc projektoch akosi kaslu na celu firmu amd..vsetko sa este vezie na 4 roky starych kartach..
Zrusil som gpu projekty a pc slape skvele..ako pred tym ked som tam mal Nvidiu .. :smt102

Na ostatnych masinach mam nvidie a uplna spokojnost.. uz dokonca aj gpugrid ulohy nepadaju na nvidiach 680.. Na nvidia titanoch nemam chybnu ulohu zo strany projektu odkedy som ich zapojil-absolutne spolahlive spickove graficke karty :smt045 :smt023

Takze pokial chcete pocitat na atinach kupujte starsie karty z double precs. Tak ako pise hore jiri k.odporucam dva tri pary 7970..uspech zaruceny 45hh
Ja sa prave zbavujem tych 290tiek. Aj ked na Folding@home slapali na pocudovanie dobre ale tazko sa nastavuje na foldingu cpu off..to uz je ina tema :roll:

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: stř 03 zář, 2014 07:59 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 18 čer, 2007 08:16
Příspěvky: 32
Bydliště: Chomutov
Díky za info. Já jsem dal na chvíli svým PC odpočinek od Litecoinu, tak jsem si řekl, že je na chvíli zapojím na něco užitečného. Nějakou zkušenost jsem měl, protože jsem chvíli na GPU počítal před třemi lety. Už tehdy to teda bylo jednodušší na Nvidii. Samozřejmě tím, že jsem těžil měny, tak mám vše od AMD. Pouze na hraní mám Nvidii, kterou občas zaměstnám v GPUgridu, ale to bylo spíš tak na přitopení v místnosti, když skončilo léto a místo hraní bylo třeba pracovat :).

Samozřejmě situace s kartami AMD mne netěší, ale nemůžu říct, že by mne překvapovala. Jako AMD se léta chvástá, jaký její karty mají výpočetní výkon, ale prakticky je na tom vždy lépe Nvidia, protože prostě má lepší podporu. Jenom ty kryptoměny jsou suveréně doména AMD, i když s příchodem ASIC těžba na GPU končí a tím končí i masivní prodeje nejvyšších modelů GPU od AMD. SHA256 měny už se dají těžit jen s ASIC a skript měny jako LTC přešly na ASIC letos. Zbývá jen pár měn s adaptivním skriptem jako VTC, které se na ASIC nikdy těžit nebudou. Respektive jsou navrženy tak, aby se pro ASIC nedal udělat.

Když pak chci karty nějak využít, tak zjišťuji, že to není tak snadné, když jsou od AMD. Tak holt půjde 290x těžit VTC, když je v Boinc k ničemu :).

Děkuji za spolupráci :)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: stř 03 zář, 2014 08:39 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1939
Potoo píše:
Když pak chci karty nějak využít, tak zjišťuji, že to není tak snadné, když jsou od AMD. Tak holt půjde 290x těžit VTC, když je v Boinc k ničemu :).

Pokud vím, lidi na PG R9 290X používají.
Musí se na to jít přes app_info.xml, neboť...BOINC server kartu nepozná.

Jo, AMD má lepší karty ale o to horší podporu.
(na PG čekáme měsíce, než AMD něco opraví, co dělá potíže v rámci Wieferich).
Ale v případě nové řady 2x0 je rezerva i u BOINC serveru. Aktualizace není snadná, když si projekt spousty věcí dodělává ručně.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: pát 31 říj, 2014 11:05 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: ned 05 zář, 2010 15:34
Příspěvky: 19
Datum narození: 29 dub 1983
Mam podobnou kartu - R9 280x a dnes jsem po dlouhe dobe (na tomto pc poprve) spustil boinc. Cpu - i5-3350P.
Minulou zimu jsem tezil kryptomeny, pres leto bylo tepla dost a nyni hledam nejakou praci pro pc pro zahrati.
V nastrojich a aktivitach jsem povypinal nejruznejsi omezeni a nastavil trvale pocitani.
S kartou nebyly doposud zadne problemy, at uz v nejruznejsich hrach, tak pri tezeni kryptomen (jela 100% x dni v kuse). Nebude tedy spise problem v systemu boinc?
Aktualne testuju co a jak, na gpu koukam pres gpu-z. Pretaktovani karty probehlo ok. Projekty co jsem pocital kdysi - na gpu Collatz Conjecture, na cpu Einstein.
Vytizeni gpu zavisi na cpu - pri vyuziti vsech 4 jader je gpu pouze 0-20%, pri 3 jadrech 50-55%, pri 2, 1 a zadnem priblizne 65%. 33ooo

Snad to pujde editovat a budu sem moci pripisovat dalsi zjisteni. :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: pát 31 říj, 2014 21:46 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 961
První nástřel:
Určitě bych nepočítal Einsteina s Collatzem. Bylo by dobré zvolit nějaký jiný projekt pro CPU - těch astronomických je dost, nejlépe Asteroids.
Na tento GPU je Collatz dobrá volba, jen se musí vyplnit prázdný soubor s označením config, najdeš ho v BOINC adresáři projektu, zpravidla bývá na C disku v Program Data.
Co tam má být, najdeš někde zde na fóru u projektu, nechce se mi to hledat, ale určitě to najdeš.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Radeon R9 290x nepočítá
PříspěvekNapsal: ned 02 lis, 2014 18:47 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: ned 05 zář, 2010 15:34
Příspěvky: 19
Datum narození: 29 dub 1983
Dik za radu, ono je mi celkem jedno co budu zpracovavat, jen jsem chtel pokracovat v necem co jsem pocital jiz drive a Asteroids k nim zrovna nepatri. Mam tu jeste simap, lhc a rosettu (a dalsi) - jeste uvidime podle dostupnosti wu, narocnosti na ram, kreditu .. je tez mozne ze na nem nepojedu nic.
Config pomohl, skoda ze to neni uvedeno nekde v zahlavi jako dulezite upozorneni, pokud se to tyka vsech nebo alespon vetsiny systemu.
Gpu 95-98%, temp 68°C, fan 50%, 75W. 45bb


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz