Czech National Team

Týmové fórum
Právě je sob 23 zář, 2017 17:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 19 kvě, 2015 20:30 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 16 kvě, 2015 19:45
Příspěvky: 9
Datum narození: 24 lis 1978
Zdravím,mám takovej dotaz. Počítám Milkyway na Xeonu E3 1231v3 a gafice AMD R9 280X. Grafika je v pohodě ale na procesoru jakmile počítá MT ukol pro 8CPU tak se nikdy nedopočítá do konce. Ukol při odhadovaným času plácnu 3:33min se začne počítat ale jakmile se to blíží 90% a víc tak se začíná zpomalovat až se to uplně zastaví na 100% ale ukol se fůrt počítá a trvá to třeba přes 13hod.Když klienta restartnu tak se to počítá znovu od začátku.Restart projektu taky nepomohl.Nesetkali ste se s tím někdo nebo nemáte nějakou radu.Přikládám save monitoru.


Přílohy:
Boinc.png
Boinc.png [ 270.62 KiB | Zobrazeno 2044 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 19 kvě, 2015 21:57 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9380
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Ahoj, tak to nevím a docela by mě překvapilo kdyby někdo ještě počítal MW na CPU.
Není lepší počítat MW pouze na GPU. A na CPU nahodit nějaký jiný projekt, třeba Asteroids.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 19 kvě, 2015 23:03 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
A nedopočítá a nedopočítá.
Doporučuji tvé pozornosti tuto zprávu.
News z 15.5. píše:
Per Project Scientist Sidd:
It seems that it is only occurring for people with windows. The other platforms seem to be running ok. We had some trouble getting the binaries for windows in order to release, I am thinking something went wrong there, as none of the windows runs are passing. I took down the Windows version for now until I figure it all out.
If you are a Windows user please abort all N-body tasks and go into Preferences and uncheck "MilkyWay@Home N-Body Simulation" for now.
Thank you.
Není špatné mrknout na web projektu a do fóra, když najednou nefunguje něco, co fungovalo. V našem týmu jsi snad jediný, kdo hrne MW na CPU.
Na homepage MW ta zpráva visí už 4 dny na prvním místě.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 20 kvě, 2015 14:52 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 16 kvě, 2015 19:45
Příspěvky: 9
Datum narození: 24 lis 1978
zdravím 22rrr a diky za info,nebudu to řešit a hodím procík na jinej projekt a 280X samozřejmě nechám na Milce tam má výkon v DP velice slušnej 45cc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 20 kvě, 2015 15:11 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
Ještě bych ti poradil - použij toto app_config.xml v adresáři projektu MW, výkon se ti dost zvedne.
1. zkopírovat obsah do čistého ASCII editoru - notepad, notepad++, codepad atd (nikoli Word a jiné obskurnosti)
2. uložit jako textový soubor s názvem app_config.xml
3. načíst konfigurační soubory v BM
Kód:
<app_config>

<app>
  <name>milkyway</name>
  <gpu_versions>
  <gpu_usage>0.5</gpu_usage>
  <cpu_usage>0.05</cpu_usage>
  </gpu_versions>
</app>

<app>
  <name>milkyway_separation__modified_fit</name>
  <gpu_versions>
  <gpu_usage>1</gpu_usage>
  <cpu_usage>0.05</cpu_usage>
  </gpu_versions>
</app>

</app_config>
Jinak souhlas, taková GPU buď na MW nebo beta aplikace Foldigu (core 17), jsem se díval, máš tam docela dost napočítáno. Moje slabší R9 280 (bez X) tam hrne cca 100k denně, což je na Folding celkem vejvar.
Naše Folding téma, odkázal bych tě asi tak sem a další příspěvky, ať se nemusíš prohrabávat vším.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 20 kvě, 2015 19:16 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 16 kvě, 2015 19:45
Příspěvky: 9
Datum narození: 24 lis 1978
díky nenyme,tvůj "app_config.xml" jsem použil a nechal konfigurační soubor načíst v BM,jinak mám na Tebe jeden malý dotaz,jestli náhodou nevíš až AMD vydá novou řadu grafických karet R300,jestli tam bude nějaká náhrada nebo něco podobnýho výkonem v DP jako je AMD R9 280X...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 20 kvě, 2015 19:25 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Podle tohoto přehledu to bude s výkonem v DP dost podobné. Jsou to "jen" přepoužité čipy R9 2xx. Pod tím jsou už i R9 4xx, ale bez údajů o DP.

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 20 kvě, 2015 19:32 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
Počítají se ti dvě úlohy MW 1.02 najednou? Časy okolo 27 s mi přijdou děsně krátké na dvě úlohy naráz. Separation fit 1.36 pojede po jednom. Když tak můžeš zkusit i dvě tyto současně, pokud ti však ukazuje GPU-Z i na jednom 1.36 vytížení nad 95%, nemá smysl se o to pokoušet.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 20 kvě, 2015 20:32 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Lisabon203 píše:
...jestli tam bude nějaká náhrada nebo něco podobnýho výkonem v DP jako je AMD R9 280X...

Problematiku sleduji pozorně již několik let a podle všech informací dostupných na netu nejen že mezi novými herními kartami nebude nic výkonem v DP podobného R280X, naopak to bude ještě horší. Jak AMD, tak nVidia (o výrobcích všeho ostatního ani nemluvě) se maximálně snaží omezit užitečný výpočetní výkon a schopnosti herních GPU, aby nemohly konkurovat profi GPU určeným k výpočetně náročným operacím, potažmo speciálním GPU používaným jako matematické koprocesory. Jde o to uměle oddělit trh, aby si ty GPU nekonkurovaly. Je mnohem snazší naúčtovat zákazníkovi mastných 120 kilo za "profi" čip, když mu nekonkuruje hardwérově identický "herní" čip, omezený firmwérem na 1/32 výkonu a ještě zkriplený uměle sníženou přesností výkonu "ve prospěch rychlého vykreslování" - což se neuvádí jako podraz ze strany výrobce ale extra fičura pro zákazníka! ;-(

Osobně čekám na výprodej 280X a plánuji si tak dvě za tu čtvrtinovou cenu koupit. I kdybych je teď neměl kam dát, až mi odejdou stávající, bude náhrada stát minimálně 1000 dolarů ;-(

(Jo a mrkněte se, kam se poděl Titan Black - jeho "vylepšený" nástupce Titan X má 1/10 výkonu v DP!!!)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 21 kvě, 2015 19:05 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 16 kvě, 2015 19:45
Příspěvky: 9
Datum narození: 24 lis 1978
nenym píše:
Počítají se ti dvě úlohy MW 1.02 najednou? Časy okolo 27 s mi přijdou děsně krátké na dvě úlohy naráz. Separation fit 1.36 pojede po jednom. Když tak můžeš zkusit i dvě tyto současně, pokud ti však ukazuje GPU-Z i na jednom 1.36 vytížení nad 95%, nemá smysl se o to pokoušet.

MW 1.02 se nepočítají dvě najednou (čas výpočtu je cca 23 až 27s) a Separation fit 1.36 mi jede na 60% vytížení GPU (čas výpočtu je cca 12 až 13s).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 21 kvě, 2015 20:18 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
Kam jsi ten app_config.xml strčil? Pošli, co ti píše Boinc po příkazu k natažení konfiguračních souborů, měl bys tam vidět
Citace:
Milkyway@Home | Found app_config.xml
Sparation fit budeme řešit až rozjedeš klasickou milku na dvě úlohy, 60 % je málo.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 23 kvě, 2015 11:18 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 16 kvě, 2015 19:45
Příspěvky: 9
Datum narození: 24 lis 1978
nenym píše:
Kam jsi ten app_config.xml strčil? Pošli, co ti píše Boinc po příkazu k natažení konfiguračních souborů, měl bys tam vidět
Citace:
Milkyway@Home | Found app_config.xml
Sparation fit budeme řešit až rozjedeš klasickou milku na dvě úlohy, 60 % je málo.

Dík nenyme,už mi to chodí...počítají se dvě ulohy 1.02 i dvě ulohy 1.36...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 25 kvě, 2015 11:17 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
:smt023

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 25 kvě, 2015 12:59 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
Příspěvky: 1263
Bydliště: Praha
Datum narození: 23 srp 1978
ID CNT statistik: 6579
Taky ted chvili zkousim MW... To je normalni, ze vetsina spocitanych ukolu skonci s "neprukaznou validaci"? :smt022

Pocitam jen par minut a uz to vypada takhle:

Neprůkazná validace (58) · Validní (19) · Neplatné (1)

Pokud to tak bude porad, tak je to dobre mrhani vykonem a elektrinou. :roll:

EDIT: Tak pokud necham pocitat jen klasickou MilkyWay@Home a Modified Fit vypnu, tak "neprukaznost" znacne poklesne, ale porad nejak neni ono...

_________________
Obrázek
-
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 25 kvě, 2015 14:06 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
Neprůkaznost na MW neznamená nutně, že jeden z výsledků je vadných. Jsou to jednotky, kde je něco zajímavého a automaticky je přeposílají dalšímu počtáři. V době, kdy jsem MW počítal, byl standard 30 % neprůkazných a nevalidních jsem měl pod 1 %.
Nemám však GPU, která by snesla 2 Separation najednou, možná je problém, když běží spolu jednotka MilkyWay a Separation paralelně.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 25 kvě, 2015 14:18 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
Příspěvky: 1263
Bydliště: Praha
Datum narození: 23 srp 1978
ID CNT statistik: 6579
OK necham to den pocitat a uvidim, snad bude vetsina validnich. :smt023

_________________
Obrázek
-
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz