Czech National Team

Týmové fórum
Právě je čtv 29 čer, 2017 00:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: stř 10 úno, 2016 15:56 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 30 pro, 2015 10:12
Příspěvky: 21
Datum narození: 27 úno 1985
Ahoj, dostal jsem další výpočetní stroj do mé domácí farmy a chci se poradit - konkrétně je to CPU AMD Turion 64 X2 TL-58, má to 1 GB RAM a 32 bit Vistu. Nainstaloval jsem BOINC s virtual boxem a otázka zní, jestli si BOINC využije těch 64 bit procesoru, nebo bude omezen 32 bit systemem, tedy jestli pro výpočty mohu nechat, nebo tam raději nainstalovat něco rozumnějšího.
DIk


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: stř 10 úno, 2016 22:15 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 15888
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Obávám se, že ti VB pojede na 32-bit, pokud jej budeš instalovat ve 32-bit systému. Stejně to není plná náhrada systému původního. Například tam budeš moct počítat jen na jednom jádru a i paměť je omezená.
Pokud máš možnost, určitěď to přeinstaluj na 64-bit systém.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2015
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: čtv 11 úno, 2016 02:14 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
Příspěvky: 238
Datum narození: 19 pro 1989
ID CNT statistik: 134
Pro 64b aplikace potřebuješ 64b systém. 64b aplikace můžou být stejně rychlé jako 32b nebo rychlejší (záleží na projektu co chceš počítat). 64b systém potřebuje více paměti a ty máš jen 1 GB, tak aby to počítání nebylo ve finále ještě pomalejší. :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: čtv 11 úno, 2016 11:12 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 30 pro, 2015 10:12
Příspěvky: 21
Datum narození: 27 úno 1985
Prepacte herr,sudruh, pan general, som z toho volaky zmeteny... Takze pokud nedam 64 bit widle, tak to nepofici rychleji, ale kdyz dam 64 bit widle, tak tomu zas bude malo RAMky? Takze davat, nebo nedavat? Aktualne pouziva tak 600 MB RAM... A protoze to ma byt jen na to, bez dalsiho vyuziti, tak doporucujete eventuene jiny system, nez widle, nebo to vyjde na stejno. I kdyz prozatim debata je tak nejak akademicka, prootze potom co se to poradne rozjelo a vyhazel jsem z toho vsechen bordel, tak ventilator zacne hucet jak fen a pak se vypne, a 50% zatizeni sotva vydrzi, takze rozeberu a uvidime co mu chybi...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: čtv 11 úno, 2016 18:50 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 15888
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Jediné rozumné by bylo tam přikoupit RAMku a přeinstalovat na 64-bit systém.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2015
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: čtv 11 úno, 2016 22:35 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 30 pro, 2015 10:12
Příspěvky: 21
Datum narození: 27 úno 1985
No dobry, ale ja do toho ramku investovat nebudu, staci ze to zivim, zere to fakt neskutecne, ale zase frci to no... Tkze bez dalsi ramky preinstalovavat, nebo ne? Treba jiny, mene narocny system?
Jinak problem s restartovanim vyresen, stacilo profouknout celkem cisty chladic a ocesat to o hromadu prebytecnych soucatek:-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 64CPU/32 system
PříspěvekNapsal: čtv 11 úno, 2016 22:43 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: pát 16 led, 2009 00:48
Příspěvky: 83
Linux Mint s MATE nebo XFCE, pro 64bit tak nejak staci i 1GB RAM.
2GB jsou lepsi, 4GB uz je luxus.
S mene nez 4GB nema moc smysl Win64 provozovat.

Samozrejme zalezi jake aplikace ti pobezi, pripadne kolik uloh paralelne.

Priklad:
na jedne masine s Mint 17.3/64bit mi bezi einstein@home, 6 uloh paralelne na dvou grafikach.
Zabrana RAM = 1.2GB
Pokud tam neco prasim, tak plus par set MB k tomu. Neswapuje to.

_________________
Boinc.cz : na srazech jen chlastaj. Trucujou. Lzou. Jsou pres 2 roky mrtvi.
Well, I am in !
:D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz