Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

Sekce pro všeobecné rady a návody z oblasti DC projektů

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9640
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#1 Příspěvek od vkliber » pon 27 zář, 2010 22:05

Ještě před né příliš vzdálenou dobou jsem provozoval na jednom PC dva klienty BOINC. První byla osvědčená 5-ková verze a druhá byla vždy nejnovější 6-ková verze k testování. Díky verzi 5 a 6 to nebyl problém. Pak jsem 5-kovou přeinstaloval na 6-kovou (některé projekty jí začaly vyžadovat) a tím jsem přišel o možnost testovat na tomto PC nové verze (bez zbytečného zálohování, nebo hrátky s registry).

Chtěl jsem vyzkoušet jak zprovoznit dva klienty verze 6 na jednom PC ... nějak jsem však postrádal vhodnou motivaci. Nyní se objevila, tak jsem se do toho pustil.

Návod jak zprovoznit dva klienty BOINC na jednom PC.
doporučuji nejprve přečíst a porozumět myšlence
vyzkoušeno na WinXP 32-bit

:arrow: Pokud je nainstalován BOINC, tak odinstalovat (Ovládací panely - Přidat nebo odebrat Programy - BOINC - Odebrat).
Spustit registry (Start - Spustit... - napsat regedit - OK) a smazat celý klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Space Sciences Laboratory, U.C. Berkeley včetně podklíčů

:arrow: Stáhnout BOINC (právě aktuální verze)
Windows 32-bit 2000/XP/Vista/7 ... http://boinc.berkeley.edu/dl/boinc_6.10.58_windows_intelx86.exe
Windows 64-bit XP/Vista/7 ... http://boinc.berkeley.edu/dl/boinc_6.10.58_windows_x86_64.exe

:arrow: Vytvořit adresáře (nebo podobné ... v návodu pak pozměnit)
D:\Vit\BOINC1\
D:\Vit\BOINC2\

:arrow: Spustit instalaci boinc_6.10.58_windows_intelx86.exe
Změnit default instalaci ... Advanced
- změnit default adresáře :
Program directory : D:\Vit\BOINC1\Boinc_Program\
Data directory : D:\Vit\BOINC1\Boinc_Data\
- nechci Screensaver
- nechci Protected Application
- nechci Allow all users ...

:idea: Pokud se jedná o úplně první instalaci na PC tak bude zřejmě požadován Restart ... restartovat.
Jinak před koncem instalace nabídne spustit BOINC (Launch the BOINC Manager) tak souhlasit (zašktnout) a dokončit instalaci.

(Po restartu nebo dokončení instalace)
:arrow: Spustí se BOINC Core (boinc.exe), BOINC Manager (boincmgr.exe) a BOINC Tray (boinctray.exe) se žádostí o Připojení k projektu ... Zrušit.
Stisknout Advanced View dále v Menu Pokročilé a Předvolby... a nastavit :
- Využití procesoru
+ Používat GPU pro výpočty
+ Pokud je využití procesoru nižší než 0 %
+ Přepnout aplikaci každých 120 min. (možno ponechat 60 min.)
+ Na vícepocesorových systémech použít nejvýše 50 % (chceme aby tato instance BOINC používala jen polovinu jader CPU)
Stisknout OK, zavřít BOINC Manager, kliknout pravým tlačítkem myši na ikonu BOINC v SysTray, zvolit Ukončit, zaškrtnout Přerušit výpočet vědeckých aplikací při ukončení Správce. a stisknout OK.

:arrow: Skočit do adresáře D:\Vit\BOINC1\Boinc_Data\
a vytvořit soubor remote_hosts.cfg s tímto obsahem :

Kód: Vybrat vše

localhost

nechte jeden prázdný řádek.

:arrow: Obsah adresáře D:\Vit\BOINC1\ zkopírovat do adresáře D:\Vit\BOINC2\

:arrow: Spustit registry, skočit do registru
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
a vytvořit novou Řetězcovou hodnotu
Název : boinc2
Data : "D:\Vit\BOINC2\Boinc_Program\boinc.exe" --allow_multiple_clients --gui_rpc_port 31417 --dir "D:\Vit\BOINC2\Boinc_Data"
Zavřít registry.

:arrow: Provést Restart (tím ověříme správnost instalace a nastavení)
Po restartu se spustí DOS okno ve kterém je spuštěna druhá instance BOINC na portu 31417 (nezavírat).
První instance je spuštěna normálně a zřejmě nabídne připojení k projektu (prozatím dáme Zrušit a křížkem ukončíme BOINCManager).

Ve Správci úloh jsou vidět procesy :
boinc.exe
boinc.exe
boincmgr.exe
boinctray.exe

:idea: Ani v jedné instanci není BOINC připojený k žádnému projektu (jede naprázdno).

:idea: Pro přihlášení do první i druhé instance budeme používat BOINCManager z první instance (chod dvou BOINCManagerů nedoporučuji)

:arrow: Vyzkoušíme připojení do obou instancí.
Spustíme BOINC Manager (poklepání na ikonu BOINC v SysTray) a jsme připojeni k první instanci BOINC (asi znovu nabídne připojení k projektu, tak prozatím Zrušit).
Z menu spustíme Pokročilé - Volba počítače ...
do Jméno počítače napíšeme localhost, tím se automaticky vyplní i heslo.
Využijeme toho, že obě dvě instance jsou identické (jsou stejné i hesla).
Jméno počítače změníme na localhost:31417 (heslo již je vyplněné) a stiskneme OK.
Tím jsme se připojili k druhé instance BOINC, dojde k nabídce připojení k projektu ... dáme Zrušit.
Přepneme se do záložky Zprávy a na začátku vidíme Data directory: D:\Vit\BOINC2\Boinc_Data.
Nyní se přepneme zpátky do první instance BOINC :
Z menu spustíme Pokročilé - Volba počítače ...
do Jméno počítače napíšeme localhost, tím se automaticky vyplní i heslo a stiskneme OK.
Tím jsme se zpátky připojili k první instance BOINC, dojde k nabídce připojení k projektu ... dáme Zrušit.
Přepneme se do záložky Zprávy a na začátku vidíme Data directory: D:\Vit\BOINC1\Boinc_Data.

:idea: Vypínání jednotlivých instancí BOINC se provádí následovně :
Druhá instance se vypíná stiskem Ctrl+C v DOS okně, nebo z BOINC Managera (první instance) připojením k druhé instanci BOINC a z menu Pokročilé - Vypnutí připojeného klienta ....
První instance se vypíná z BOINC Managera (první instance) připojením k první instanci BOINC a z menu Pokročilé - Vypnutí připojeného klienta ..., nebo pravým klikem na ikonu BOINC v SysTray, kliknutím na Ukončit a zaškrtnout Přerušit výpočet vědeckých aplikací při ukončení Správce., tím se ukončí i BOINC Manager.
____________

Potud tedy jak nainstalovat dvě instance BOINC na jeden počítač, obě dvě mají nastaveno, že mají použít 50% jader CPU. U 4-jádra to tedy bude 2 + 2. Dá se samozřejmě nastavit i 3 + 1, nebo jiný poměr.

:idea: Zatím jsem úmyslně nepřipojoval projekty, protože je třeba se o možných problémech zmínit.
Obě dvě instance jsou identické a proto BOINC vygeneroval stejné host_cpid (6. řádek v client_state.xml). Toto host_cpid se generuje jako MD5 z řetězce skládajícího se z MAC addresses + Hostname + IP addr + OS name.
Toto host_cpid se nedá ručně v client_state.xml změnit.
Pokud na oba BOINC připojíme jiné projekty není v tom žádný problém. Pokud ovšem budeme chtít připojit oba BOINC klienty na jeden projekt, dojde k chaosu.
Vysvětlím :
- první BOINC připojíme poprvé na projekt, na základě host_cpid se na serveru projektu vygeneruje hostid (unikátní číslo PC na projektu) a stáhnou se jednotky.
- druhý BOINC připojíme na stejný projekt a na základě host_cpid si projekt bude myslet že se jedná o stejné PC, proto již nebude na serveru vytvářet nové hostid (nevytvoří se nový počítač, ale dojde k napojení na již vytvořený počítač první instancí), stažené jednotky první instancí BOINC zruší (označené jako "Client detached") a stáhne nové jednotky na BOINC2 a už je z toho chaos a není možné rozumným způsobem dopočítat a odevzdat jednotky na obou instancích BOINC.

:idea: Je třeba to ošidit a donutit server projektu, aby si myslel že se připojuje nový počítač a vytvořil nové hostid. Toho docílíme tak, že serveru podstrčíme nové host_cpid. Jak jsem se zmínil, host_cpid vytváří klient BOINCu sám ze 4 údajů : MAC addresses + Hostname + IP addr + OS name
- OS name ... Název (typ) operačního systému nezměníme
- MAC addresses ... taky nezměníme (pokud nemáme někde k dispozici další síťovou kartu)
- IP addr ... tady je možnost změny, ovšem budu předpokládat pravděpodobnější variantu, že IP adresa je přidělována automaticky DHCP serverem a nejsme schopni ji změnit
- Hostname ... poslední možnost kterou využijeme (předpokládám že se jedná o osobní PC a mám nad ním plnou kontrolu)

:idea: Změna Hostname si vyžádá restart PC, proto se na to připravíme. Scénař bude následující :
- první instanci BOINC připojíme k nějakému projektu, počkáme až se stáhne práce a pak první instanci BOINC vypneme
- znemožníme spuštění první instance BOINC
- změníme Hostname
- provedeme restart (automaticky se spustí druhá instance BOINC a dojde k vygenerování nového host_cpid)
- připojíme se ke druhé instanci BOINC
- připojíme se ke stejnému projektu (jako předtím na první instanci BOINC), tím se na serveru vygeneruje nové hostid (nový počítač)
- stáhneme práci a ukončíme BOINC
- znovu zpřístupníme první instanci BOINC
- zpátky změníme Hostname
- restartujeme

A jdeme na to :
První instanci BOINC připojíme k nějakému projektu, počkáme až se stáhne práce
Vypneme první i druhou instanci BOINC, vypneme BOINC Manager.
Přepneme se do adresáře D:\Vit\BOINC1\Boinc_Program\ a přejmenujeme boinc.exe na neboinc.exe.
Změníme název Hostname (postup pro WinXP) Klikneme pravým tlačítkem myši na Tento počítač a klikneme na Vlastnosti, přejdeme na záložku Název počítače a stiskneme Změnit a změníme Název počítače (třeba na konec přidáme 2).
Provedeme restart.
Po restartu se v DOS okně spustí druhá instance BOINC a v SysTray nám ikonka BOINCu oznámí, že se nepodařilo spustit BOINC (první instance).
Můžeme si ověřit, že v souboru D:\Vit\BOINC2\Boinc_Data\client_state.xml se změnilo host_cpid oproti D:\Vit\BOINC2\Boinc_Data\client_state.xml, ale můžete mi věřit.
Připojíme se ke druhé instanci BOINC ... spustíme BOINC Manager poklepáním v SysTray na ikonu BOINC - Pokročilé - Volba počítače - do Jméno počítače vybereme localhost (tím se vyplní heslo), vybereme localhost:31417 (heslo zůstane) a stiskneme OK.
Zobrazí se nabídka k připojení k projektu ... připojíme se ke stejnému projektu jako v první instanci, necháme stáhnout práci a počítáme na druhé instanci BOINC pod stejným účtem, ale jiným hostid počítače.
Můžeme ověřit na serveru projektu.
Ukončíme druhou instanci BOINC.
Přepneme se do adresáře D:\Vit\BOINC1\Boinc_Program\ a přejmenujeme neboinc.exe na boinc.exe
Změníme zpátky název Hostname na původní název.
Provedeme restart.
Po restartu se v DOS okně spustí druhá instance BOINC a v ní se rozběhnou jednotky. Zároveň se v SysTray spustí první instance BOINC s v ní se rovněž rozběhnou jednotky stejného projektu.
________

:idea: No a to je celé ... teda částečně ... asi si řeknete k čemu to je vlastně dobré?
Původně jsem tento návod připravoval pro CIMRMANA a to následně rozepíšu. Využít se to dá i jinak, například pro :
- testování
- neustálé chytání jednotek skoro mrtvých projektů ... dokonce lze po odchytnutí jednotek na druhé instanci BOINC je přenést na první instanci BOINC, tam dopočítat a odevzdat
- provozování non-CPU projektů ... :!: ... pokud někoho napadlo takto povozovat projekt FreeHAL, tak ho od tohoto postupu důrazně odrazuji, jedná se o zakázánou aktivitu, která je serverem kontrolována (má k tomu informace které BOINC posílá z klientu na server) a je přísně trestána nekompromisním zrušením účtu
- separátní počítání na vícero GPU ... případ pro CIMRMANA

:idea: Důležité je si uvědomit, že nelze provozovat tentýž projekt na obou instancích BOINC současně (bez vygenerování nového hostid), lze ovšem projekt mezi oběma instancemi přepínat - na první odpojit na druhé připojit (bez nutnosti generovat nové hostid).

A teď scénář pro CIMRMANA (který snad nebude nutné použít).
Je to pouze návrh psaný z hlavy, nemám možnost si ověřit správnou funkčnost ani správnost své úvahy.
Jsou k dispozici 3 grafické karty 2x5870 (2x1 jádro) + 1x5970 (1x2 jádra). Jestliže na všechny 3 GPU (4 jádra) pustím jednotku projektu DNETC, tak se jednotka rozloží na všechny 4 jádra a výsledkem je to, že 2 jádra 5970 čekají na pomalejší 2 jádra 5870.
Toto se dá řešit spuštěním dvou instancí BOINC (s vygenerováním nového hostid pro druhou instanci).
Na první instanci povolíme počítání na 2x5870 a druhé instanci počítání na 5970.
Nejprve je třeba zjistit pod jakým device jsou karty v OS registrovány, v našem případě to bude device 0,1,2 a 3. Dejme tomu že 2x5870 je device 0 a 1 a 1x5970 je device 2 a 3.
Stačí vytvořit soubory cc_config.xml pro obě instance BOINC.

Nyní zakážeme Device 2 a 3 (kartu 5970) pro první instanci BOINC.
Skočit do adresáře D:\Vit\BOINC1\Boinc_Data\
a vytvořit soubor cc_config.xml s tímto obsahem

Kód: Vybrat vše

<cc_config>
    <options>
        <ignore_ati_dev>2</ignore_ati_dev>
        <ignore_ati_dev>3</ignore_ati_dev>
    </options>
</cc_config>


Nyní zakážeme Device 0 a 1 (obě karty 5870) pro druhou instanci BOINC.
Skočit do adresáře D:\Vit\BOINC2\Boinc_Data\
a vytvořit soubor cc_config.xml s tímto obsahem

Kód: Vybrat vše

<cc_config>
    <options>
        <ignore_ati_dev>0</ignore_ati_dev>
        <ignore_ati_dev>1</ignore_ati_dev>
    </options>
</cc_config>


Stačí konfigurační soubory načíst v BOINC Manageru pomocí položky v menu - Pokročilé - Načíst konfigurační soubor.
Určitě ale doporučuji provést restart celého PC a poté ve zprávách BOINC zkontrolovat jak nastavení zafungovalo.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#2 Příspěvek od eisler jiri » pon 27 zář, 2010 23:05

22rrr 22rrr 22rrr vkliber na hrad 51jjj
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#3 Příspěvek od petnek » úte 28 zář, 2010 00:15

Tak toto je mazec, skvělá práce 44rrr 11bbb
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
tatik
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 552
Registrován: úte 10 črc, 2007 02:04
rok narození: 0- 0-1971
ID CNT statistics: 3872
Bydliště: Rymarov
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#4 Příspěvek od tatik » úte 28 zář, 2010 02:57

:smt023
Jen by mě zajímalo, jestli to bude na Cimrmanovi fungovat. :smt017
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist. [Einstein Albert]
Kde jsem byl UoD
Moje osobní statistika
Medaile na WCG : ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Medaile na Primegridu : ObrázekObrázek
Medaile na yoyo : ObrázekObrázek
Medaile na enigmě : Obrázek
Medaile na radioactive : Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16822
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#5 Příspěvek od forest » úte 28 zář, 2010 05:47

Skvělý návod, moc děkuji vkliberovi za tu práci, co si s tím dal 33iii

tatik píše::smt023
Jen by mě zajímalo, jestli to bude na Cimrmanovi fungovat. :smt017

Bylo by skvělé, kdyby to dokázal Jamoko do pátku vyzkoušet a potvrdit (ne)funkčnost. Kdyžtak by mohl vzít Cimrmana sebou a vkliber by se na to určitě na srazu mrknul a pokusil se to vyřešit. Posledně měl sebou i nějaké připojení k netu, tak dát včas vědět, aby si to mohl zabalit 45cc Určitě si rád osahá dvě GPU v jednom PC 45hh

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9640
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#6 Příspěvek od vkliber » úte 28 zář, 2010 08:42

Proč by to v Cimrmanovi nemělo fungovat? 45cc Všechno kromě těch grafik jsem vyzkoušel na ostro. A u těch grafik spoléhám, že funguje option ignore_ati_dev v cc_config (který jsem tuším už taky použil v CNT - IQE).
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#7 Příspěvek od eisler jiri » úte 28 zář, 2010 15:48

vkliber, jak te puvodne napadlo udelat z kompa schizofrenika 51ggg. to je fantasticke :smt045 za mejch casu kdyz mel jen jednu hlavu (procesor) to slo udelat jen jako srandicku za cenu ztraty vykonu cele masiny. dokazal jen rychle rozhazovat kulecnikove koule, jeden op. system a dva programy, ktere se hadaj o pozornost. je to vlastne logicke, ale narocne na provedeni (nekolik cpu a gpu uspokojit). gratulace :smt023. ber to jen jako mou radost z tve prace
Obrázek
Obrázek

Zosik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 10
Registrován: pát 03 črc, 2009 17:31
rok narození: 21 úno 1977

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#8 Příspěvek od Zosik » stř 21 zář, 2011 18:53

Hledám způsob jak nastavit výpočetní možnosti na dvou GPU v jednom kompu. Vzhledem k (bohužel stále ještě) omezeným možnostem nastavení v BM vč. cc_config mě napadla asi jediná berlička a to spuštění dvou Boinc na jednom PC. Děkuji za návod.
V mém případě se mi jedná o to, abych nemusel generovat druhé hostid, přestože se potřebuji připojit ke stejnému projektu.

Počítám einstein@home a idea je taková že na jednom Boinc budu počítat jednotky určené pro CPU a na druhém Boinc pak jednotky určené pro GPU. Mám v PC dvě grafické karty a jednu používám k zobrazování a práci. Druhá karta se fláká a tak jsem ji zapojil do GPUGRID a ona si počítá a počítá a nijak mě neomezuje. První karta ovšem pokud zrovna u PC nejsem se válí bez užitku a mohla by klidně počítat einsteina, na toho by s klidem stačila. Nelze ale nastavit omezení výpočtů když je PC aktivní, protože to se aplikuje na obě GPU a to nechci.

Pokud bych u obou instancí boinc důsledně nakonfiguroval cc_config

pro ignorování jedné nebo druhé GPU
<ignore_nvidia_dev>N</ignore_nvidia_dev>, <ignore_ati_dev>N</ignore_ati_dev>

a použití gpu pro definované aplikace
<exclude_gpu>
<url>project_URL</url>
[<device_num>N</device_num>]
[<type>nvidia|ati</type>]
[<app>appname</app>]
</exclude_gpu>

Mohlo by to fungovat. Nezkoušel někdo něco podobného ? Nebo lépe, neexistuje nějaké lepší řešení, než takováhle berlička ?

Taky jsem našel v helpu k cc_config následující řádek
<allow_multiple_clients>0|1</allow_multiple_clients> allow multiple BOINC clients to run on a single host. Each must run in a different data directory.
A přiznám se, moc mu nerozumím. Asi by to chtělo nějaký příklad využití :-)

Děkuji za případné odpovědi ...
MB: ASUS P5Q Pro, CPU: C2Q 9400@2,66 3,2GHz, RAM: 8GB (4x2) Kingston HyperX 5-5-5-15 Video: ASUS Radeon HD6850 + ASUS GF GTX470, HDD: SAMSUNG HD501LJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) + WDC WD3200YS-01PGB0 (298 GB, IDE), OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6688
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#9 Příspěvek od nenym » stř 21 zář, 2011 19:23

Dost záleží na tom, jakého klienta používáš. 6.12.xx neberou featuru <allow_multiple_clients> a pouze jednu z <ignore_nvidia_dev> a <ignore_cuda_dev>, nevím teď, kterou. Jak je to s 6.13.xx netuším, anžto mají těžké bugy (třeba 6.13.13 s hlášením odevzdané práce), ale featura <allow_multiple_clients> je určena přesně spolu s featurou <ignore_cuda_dev> pro účel, který sleduješ, takže by na 6.13.xx mělo fungovat bez instalace druhého klienta. Pokud chceš používat 6.12.36 či 6.10.58/60 (na 6.10.58 jsem na standardních strojích zamrznul, anžto 6.12.xx zlobí ve spolupráci s T4T), tak musíš spáchat druhou instalaci, o méně klikaté cestě nevím.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9640
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#10 Příspěvek od vkliber » stř 21 zář, 2011 22:12

Domnívám se že je to trochu jinak : volba allow_multiple_clients je k dispozici ještě dříve než u verze 6.12 (tuším že od 6.6 ... teď to nechci hledat) a nemám zprávy že by na 6.12 nefungovala.
Co vím ale určitě : bez volby allow_multiple_clients nefungovalo řešení které jsem popsal na začátku.
A taky vím, že pro volbu allow_multiple_clients se musel instalovat druhý client (musel být v jiném adresáři a musela se použít volba dir).
O spojitosti allow_multiple_clients a ignore_cuda_dev nemám informace.

Ale mohu se mýlit. Naposledy jsem si s tím hrál když jsem vytvářel návod.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9640
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#11 Příspěvek od vkliber » stř 21 zář, 2011 22:19

Zosik píše:...
Taky jsem našel v helpu k cc_config následující řádek
<allow_multiple_clients>0|1</allow_multiple_clients> allow multiple BOINC clients to run on a single host. Each must run in a different data directory.
A přiznám se, moc mu nerozumím. Asi by to chtělo nějaký příklad využití :-)
...
Málem jsem zapomenul odpovědět :oops: .

Když pozorně koukneš do toho návodu na začátku vlákna, tak tam je to použité. Druhý client se spouští takto :
boinc.exe --allow_multiple_clients --gui_rpc_port 31417 --dir C:\ADRESAR2
... čili se požaduje jiný port a jiný adresář (to je to : Each must run in a different data directory).


A lepší řešení : virtualizace 45cc .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6688
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#12 Příspěvek od nenym » stř 21 zář, 2011 23:16

vkliber píše:A lepší řešení : virtualizace 45cc .
Ty znáš nějakou virtual machine, která umí převzít GPU?
Allow multiple client - asi jsem pomotal dvě věci. V mailing listu alpha testerů se nedávnou dost probíralo stadardní spuštění dvou instancí core, ovládaných jedním BM s přesně žádaným určením. Domníval jsem se, že je to spojitost s předmětnou featurou, sypu si popel na hlavu 33aaa .
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Zosik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 10
Registrován: pát 03 črc, 2009 17:31
rok narození: 21 úno 1977

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#13 Příspěvek od Zosik » čtv 22 zář, 2011 11:02

vkliber píše:
Zosik píše:...
Taky jsem našel v helpu k cc_config následující řádek
<allow_multiple_clients>0|1</allow_multiple_clients> allow multiple BOINC clients to run on a single host. Each must run in a different data directory.
A přiznám se, moc mu nerozumím. Asi by to chtělo nějaký příklad využití :-)
...
Málem jsem zapomenul odpovědět :oops: .

Když pozorně koukneš do toho návodu na začátku vlákna, tak tam je to použité. Druhý client se spouští takto :
boinc.exe --allow_multiple_clients --gui_rpc_port 31417 --dir C:\ADRESAR2
... čili se požaduje jiný port a jiný adresář (to je to : Each must run in a different data directory).


A lepší řešení : virtualizace 45cc .


Děkuji za odpovědi.
Používám BM 6.12.34 (nyní poslední oficiálně stabilní verzi)
Taková všetečná otázka. Proč musí (teda jestli musí) být dvakrát i programová složka. Nejsou v ní žádné konfigurační soubory, jen programové. Nestačili by akorád dvě různé datové složky s daty, config a xml soubory?
MB: ASUS P5Q Pro, CPU: C2Q 9400@2,66 3,2GHz, RAM: 8GB (4x2) Kingston HyperX 5-5-5-15 Video: ASUS Radeon HD6850 + ASUS GF GTX470, HDD: SAMSUNG HD501LJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) + WDC WD3200YS-01PGB0 (298 GB, IDE), OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

Zosik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 10
Registrován: pát 03 črc, 2009 17:31
rok narození: 21 úno 1977

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#14 Příspěvek od Zosik » čtv 22 zář, 2011 18:09

Zprovozněno. Operace se zdařila. 22rrr

<exclude_gpu> jsem nakonec nepoužil, ukázalo se že není třeba. Vygenerovat jiné ID ovšem potřeba bylo. Spustit dvakrát boinc.exe z jednoho programového adresáře se sice zadařilo, ale nějak jsem měl potíže se k druhé instanci připojit pomocí BM. Používám ještě BoincTasks http://www.efmer.eu/boinc/boinc_tasks/ a ten se připojil bez problémů. Asi jsem někde dělal botu. Nakonec jsem si zduplikoval i tu programovou složku i když pořádně nevím, jestli to skutečně je potřeba. Po všech restartech se to nakonec rozjelo úplně všechno a to dokonce i s dvakrát spuštěným BM, samozřejmě každý připojený k jinému klientovi.
Teď už jen přijít na to jak odstranit cmd okno druhého klienta a budu spokojený, ale to už je asi na jiné vlákno...
MB: ASUS P5Q Pro, CPU: C2Q 9400@2,66 3,2GHz, RAM: 8GB (4x2) Kingston HyperX 5-5-5-15 Video: ASUS Radeon HD6850 + ASUS GF GTX470, HDD: SAMSUNG HD501LJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) + WDC WD3200YS-01PGB0 (298 GB, IDE), OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9640
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#15 Příspěvek od vkliber » pát 23 zář, 2011 08:14

Zosik píše:...
Taková všetečná otázka. Proč musí (teda jestli musí) být dvakrát i programová složka. Nejsou v ní žádné konfigurační soubory, jen programové. Nestačili by akorád dvě různé datové složky s daty, config a xml soubory?

Teoreticky být nemusí a měl by stačit jen dvě různé datové složky. Je k tomu třeba ještě něco nastavit a připadalo mi to složitější než udělat 2 instalace.

Mimochodem na Unixu je spuštění 2x BOINC (i více) v command verzi (bez grafiky) úplná hračka. Stačí si pohlídat port a spouštět to jako user boinc1, boinc2, ...
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Jozef J
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 240
Registrován: pon 02 čer, 2014 15:54
rok narození: 10 črc 1978
ID CNT statistics: 22419

Navod ako spustit niekolko boinc

#16 Příspěvek od Jozef J » sob 06 kvě, 2017 19:04

http://www.overclock.net/t/1628924/guid ... -instances
Zaujmava a aktualna tema ,navod.
nazov temy nech da admin v cestine 45hh

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6688
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Problematika spuštění 2x BOINC na jednom PC

#17 Příspěvek od nenym » pát 19 kvě, 2017 18:22

Předchozí příspěvek Jozefa přesunut do odpovídajícího vlákna.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“