Nemyslím si, že soutěž je určena JEN pro začátečníky (to bychom nesměli jako celá škola soutěžit, protože počítáme více než rok). Soutěž je určena k popularizaci výpočtů mezi studenty, k tomu aby jim ukázala jak to funguje a k čemu to je. Má je donutit se do něčeho zapojit a samozřejmě zapojit i další a to klidně i bývalé studenty, rodiče, přátele a další ..(to se týká i některých členů našeho týmu - je to takové malé SRPŠ

A tím že se nováčci zapojí, sledují celé dění okolo, tak se samozřejmě i učí. (Nebudu si přece stěžovat na svých prvních závodech třeba v golfu, že jsou všichni lepší než já, když trénují dva roky a já jen dva měsíce ....)
My máme např. tuhle problematiku součástí výuky, tak je potom samozřejmě snadnější se zapojit a máme někoho kdo to ve škole organizuje (kdo asi

Na druhou stranu máme slabší výkon školního HW a striktně dodržujeme pravidlo o využívání pouze volného výkonu zapnutých počítačů v pracovní době (+ pár serverů, které se nudí a můj počítač doma, který zase jede večer). Disponujeme tak cca 80ti jádry a jednou GPU v rámci školy a to ještě tak 10 hodin denně max, zbytek práce je na studentech.
Také bych si mohl stěžovat že je nefér, když má nějaká škola cca 140 dvoujader a nechává je puštěné neustále včetně víkendů že .....(nechci jmenovat

A mimochodem, když se člověk porozhlédne po konkurenci, skoro každá škola má někoho zkušenějšího

A shrnutí na konec, jde přec o dobrou věc, a Omská do toho