GPU (pro 2 a vic GPU)

Moderátoři: petnek, nenym

Zpráva
Autor
eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 882
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#41 Příspěvek od eLPeCKo » pát 30 bře, 2012 09:57

Já věřím tomu, že to rozchodím, akorát je to můj domácí kompl na všechno, takže na tom i pracuji, občas se taky zahraji a nechtěl bych mít problémy s tím hraním a prací hlavně....
Díky za názory, teď se snažím v Brně sehnat někoho kdo má Nvidii, ale ono jak na sviňu už pět kámošů co bylo ochotných mi kartu půjčit mělo AMD 33aaa
Hledám dál :smt023

P.S. Kdyby tady někdo z Brna měl čas a chuť mi to půjčit na odpolední hrátky, odvděčil bych se mu, stačí nějaka karta Nvidia novější, ať vyzkouším jestli to pobere vše co chci, za jedno odpoledne bych to měl zmáknuté a vrátil bych 33iii
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9910
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#42 Příspěvek od vkliber » pát 30 bře, 2012 11:08

Za pár týdnu tu sepíšu report, plánuji to samé (HD7970 + GTX560Ti), jen mi ještě chybí pořádná základní deska (a kurnik nějaký ten volný čas sám pro sebe na ty svoje hračky 45cc ).
První pokusy budou na WinXP, pokud budou problémy tak Win7 a samozřejmě i Ubuntu.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 882
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#43 Příspěvek od eLPeCKo » pát 30 bře, 2012 11:13

Máme stejný problém :smt023
Taky nemám moc času nazbyt, nasekal jsem na sebe moc hovadin a teď není čas na PC....
Snad někoho v Brně seženu a rozchodím to :smt045
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1225
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#44 Příspěvek od Indy » ned 03 čer, 2012 19:10

Potřebuju trošku nakopnout. Zkoušel jsem zprovoznit 2 GPU - GTX 460 (ta tam jela) a GT 240 (tu jsem přidal) na desce MSI A55-G45 pod klasickými Win XP 32 bit. Říkal jsem si dvě nVidie nebudou žádný problém, protože ATI a nVidii provozuji docela běžně, ale na jiném PC. Bohužel jsem neuspěl.

Po instalaci ovladačů pro přidanou kartu a následném restartu mi po spuštění Boinc sice obě karty detekuje (jako GPU 0 a GPU 1), ale u GPU 1 je napsáno v závorce "not used" viz níže. Zkoušel jsem to na Boinc 6.10.58 a BoincPortable 6.10.60. Vypadá to, jako by byla chyba někde v nastavení Boinc, ale nenapadá mě kde.

NVIDIA GPU 0: GTX 460 (driver version .........
NVIDIA GPU 1 (not used) GT 240 (driver version .........

Nepomohlo ani zapojení druhého monitoru do přidané GT240 a rozšíření plochy i na tento monitor (a samozřejmě restart PC).

A teď babo raď. :smt100
Naposledy upravil(a) Indy dne pon 04 čer, 2012 08:00, celkem upraveno 1 x.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9910
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#45 Příspěvek od vkliber » ned 03 čer, 2012 23:47

Namáš náhodou něco v cc_config.xml?

třeba
<exclude_gpu>code</exclude_gpu>
nebo jeden z řádků
<ignore_cuda_dev>n</ignore_cuda_dev>
<ignore_ati_dev>n</ignore_ati_dev>
<ignore_nvidia_dev>n</ignore_ndvidia_dev>
nebo nějakou jinou restrikci?
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1225
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#46 Příspěvek od Indy » pon 04 čer, 2012 08:00

cc_config samozřejmě používám, ale tam mám jen
<report_results_immediately>1</report_results_immediately> 33vvv
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9910
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#47 Příspěvek od vkliber » pon 04 čer, 2012 08:26

Hmmm, to bych asi vyzkoušel postupně každou z nich zvlášť a potom je v desce prohodit.

A určitě vyzkoušet v cc_config nějaké logovací tagy, např. <coproc_debug>1</coproc_debug> ... více tady.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7080
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#48 Příspěvek od nenym » pon 04 čer, 2012 10:38

V prvé řadě bych použil
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>
a teprve pak pátral někde jinde.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1225
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#49 Příspěvek od Indy » pon 04 čer, 2012 12:14

Jo, to je dobrej nápad :smt023, nějak jsem tento příkaz (<use_all_gpus>1</use_all_gpus>)přehlídl, zítra to prubnu a napíšu, pokud ne, tak zkusím aspoň ten podrobnější výpis.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1225
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#50 Příspěvek od Indy » úte 05 čer, 2012 20:49

Tak nenyme velký dík :smt023
Pomohlo to a počítají obě dvě grafiky :-)
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7080
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#51 Příspěvek od nenym » úte 05 čer, 2012 23:45

45nn :smt023
OT&MM: na Simapu se ti už dívám na záda. Kdo chvíli stál, již stojí opodál.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Jan Václavík
Příspěvky: 4
Registrován: ned 05 kvě, 2013 23:29
rok narození: 04 dub 1983
ID CNT statistics: 1315

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#52 Příspěvek od Jan Václavík » ned 09 čer, 2013 13:06

Přemýšlím o koupi grafické karty - něco slabšího s DX11 na nějaké občasné hraní a samozřejmě s OpenCL 1.2 na distribuované výpočty, ale rád bych, kdyby mi dál fungovala HD 4250 integrovaná na desce - když už tam je, tak proč ji nevyužít alespoň pro Collatz?
Od známého jsem si na zkoušku půjčil HD 5450, ale buď mi fungovala jen HD 5450 s plnou podporou OpenCL a CAL nebo obě, HD 4250 a HD 5450, ale v tu chvíli zmizela u HD 5450 podpora OpenCL a zůstalo jen CAL. Na forech boinc jsem zahlédl téma se stejným problémem jen pro jinou HD 5xxx kartu, ale bez konkrétního řešení - prostě to tak je, je to chyba v Boinc a náprava v nedohlednu.
Zajímalo by mě, jestli existuje podobné omezení i pro karty od Nvidia nebo jestli bych mohl používat OpenCL/CUDA na kartě od Nvidia a CAL na integrované HD 4250.
Zkoušel jste někdo naráz používat HD 2xxx, 3xxx nebo 4xxx s některou z OpenCL-kompatibilních karet od Nvidia?
22sss

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1161
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#53 Příspěvek od Dadu from Silesia » ned 09 čer, 2013 16:18

Nevým jak dneska, ale platilo, že karty různých architektur AMD spolu špatně spolupracovaly néli vůbec. Gigadisk používá AMD + NVidia pohledej níže má tu o tom vlákno

Jan Václavík
Příspěvky: 4
Registrován: ned 05 kvě, 2013 23:29
rok narození: 04 dub 1983
ID CNT statistics: 1315

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#54 Příspěvek od Jan Václavík » ned 09 čer, 2013 17:28

Podle jeho postu uz Nvidii nema.
Ale zkusil jsem jeste troche popatrat a nasel jsem nejake logy z Boinc klienta na forech Seti, ktere naznacuji, ze by ten mix ATI a NVIDIA mohl fungovat. Zkusim nejakou levnou kartu od Nvidia sehnat a (jestli na to nezapomenu) napisu, jak to dopadlo.

rendo
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 245
Registrován: ned 09 pro, 2007 14:25
ID CNT statistics: 3742
Bydliště: Pardubický kraj, Svitavy

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#55 Příspěvek od rendo » čtv 05 pro, 2013 22:55

Zdravím 22rrr
Pořídil jsem novou GK Gainward GTX 650 Ti 2GB a chtěl jsem dočasně počítat zároveň s GIGABYTE GTX 650 Ti HD Experience 1GB, ale vyskytl se u mě stejný problém jako u Indyho. V cc_config.xml jsem zadal

Kód: Vybrat vše

<?xml version="1.0"?>

-<cc_config>


-<log_flags>

<use_all_gpus>1</use_all_gpus>

</log_flags>

</cc_config>
ale počítá jen ta nová a u původní se zobrazuje not used. Evidentně jsem někde udělal chybu, ale nevím kde :smt102 . Os mám WIN7 a jestli někdo ví co s tím tak budu rád.Díky

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7080
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#56 Příspěvek od nenym » čtv 05 pro, 2013 23:53

Jsi si jist tím že <use_all_gpus>1</use_all_gpus> je log flag? Já bych si tipl, že je to option. Stručný návod zde, je tam též link na úplný návod.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

rendo
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 245
Registrován: ned 09 pro, 2007 14:25
ID CNT statistics: 3742
Bydliště: Pardubický kraj, Svitavy

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#57 Příspěvek od rendo » pát 06 pro, 2013 00:29

nenyme :smt023 díky moc, chybělo mi tam právě to option, teď už jedou obě. Před tím jsem to v návodu přehlédl.

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 884
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
ID CNT statistics: 15767

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#58 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® » sob 25 dub, 2015 18:00

Tak jsem přidal do počítače NV GT 640 ( tu jsem měl tam, kde je teď GTX 960, bylo mi ji líto, že ležela ladem v šuplíku), kde mám NV GTX 750 Ti a podle rad jsem je rozjel obě dvě. Jen mi vadí to, že se chová jako rozšířená plocha, a občas se mi myška zatoulá z primární plochy. Jo a překvapilo mne , že se hlásí jako druhá GTX 750 Ti

Edit 26.4.2015: Tak po zkoušce jak to jede nemám z toho dobrý pocit, GTX 750 Ti jede o 1/4 výkon než když je single, HD videa i když je vyplé počítání tak se to seká, WoT si občas hraju v poslední době a opět seky, i když je GPU vyplé, 1 jádro (vlákno CPU uplně zmizlo jako by nebylo v BOINCu a zatím jediný klad je , že to jede, ale ne tak abych z toho skákal radostí. 45dd Momentálně na GPU počítám GPUGrid, zatím zkouším to na krátkých taskách, pak zkusím ty dlouhé. Taky na tom podíl si myslím má základovka, která neumí díky podpoře AMD PCI-Exp 3.0, ale na to jsem malý GURU abych to posuzoval. Týden tomu dám šanci a pak asi půjde do šuplíku, mám tam ještě jednu základovku pamět a 2 jádro, takže dá se ještě v pohodě zužitkovat 45ff

Edit 26.8.2015:
jsem nedopsal jak to dopadlo 45ff Takže frčí to už pěkně, problémy nejspíš vznikly z toho důvodu, že když jsou 2 GPU taky se musí na ty 2 GPU uvolnit 2 CPU jádra a ne 1 CPU. Tož asi tak po 4 měsících provozu. 45cc
Naposledy upravil(a) ® Plšák Ráďa ® dne stř 26 srp, 2015 23:41, celkem upraveno 2 x.
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
bundaboy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1319
Registrován: ned 02 kvě, 2010 00:00
rok narození: 0- 0-1978
ID CNT statistics: 6579
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#59 Příspěvek od bundaboy » úte 25 srp, 2015 14:09

Chci si do TOHOTO pocitace poridit nVidii 750Ti a mit ji jako primarni GPU. A rad bych vedel, co a jak nastavit (v BIOSu/ve Win7 x64), abych mohl dal na iGPU HD 4600 pocitat Collatz. Z hlavy me napada nekolik otazek:

- iGPU v BIOSu nastavit na primarni nebo jako sekundarni?
- musim mit stale pripojenou iGPU pres DisplayPort k monitoru, jak to mam ted?
- v jakem poradi nainstalovat ovladace? nekde jsem driv cetl (nemuzu to najit), ze je dobre nainstalovat nejdriv intelacke ovladace a teprve pak od nVidie = takze bych jen soupl kartu do pcie, nahodil nv drivery a tim by to skoncilo...

Zapomnel jsem na neco?
Obrázek
-
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17790
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU (pro 2 a vic GPU)

#60 Příspěvek od forest » úte 25 srp, 2015 22:25

Do té týmové i5-ky jsem dneska dával nVidii GTX 660 a jedou grafiky obě naráz, každá na jiném projektu. Intelovou grafiku jsem tam měl už ze všerejška nainstalovanou, ovladačema z CD, co bylo k desce. Jak jsem ale strčil grafiku do slotu a přepojil do ní kabel, automaticky jsem do té Intelové strčil dummy plug. Nevím, zda je tam nutný, zítra to vyzkouším a napíši. Dříve se tam dávat musel, tak jsem to tak nějak udělal automaticky.

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“