BOINC manager se nepřipojí.

Moderátoři: petnek, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
mepp
Příspěvky: 4
Registrován: sob 12 bře, 2011 11:03

BOINC manager se nepřipojí.

#1 Příspěvek od mepp » sob 12 bře, 2011 11:14

Nově jsem si nainstaloval BOINC (ver. pro opensuse) a bohužel se mi po spuštění nepřipojí do sítě. Spojení je vždy odmítnuto. viz. screen

Obrázek

Nějaký nápad čim to může být ( z mé strany připojení blokované není (firewall atd...).

díky

Mepp

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9910
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: BOINC manager se nepřipojí.

#2 Příspěvek od vkliber » sob 12 bře, 2011 23:08

Ahoj a vítej na fóru 45nn .

Ta chyba co ukazuje obrázek podle mne není o tom, že se ti BOINC nemůže připojit do sítě.

Zkusím popsat co ti to píše :
mepp@linux-k4qq:~> boincmgr ... spouštíš BOINC Manager
/usr/bin/boincmgr: řádek 23: : příkaz nenalezen ... nějaká chyba, koukni do souboru boincmgr co je na řádku 23
connect: Spojení odmítnuto ... pokouší se navázat komunikaci s BOINC Core, protože se mu to nepodařilo, tak se ho pokusí spustit
execvp ... fail with error 2 ... spouští boinc (BOINC Core)
atd, atd

Ty spouštíš BOINC Manager, ten se po spuštění snaží kontaktovat BOINC Core, protože se mu to nepovede, tak se ho pokusí spustit, to se mu nepovede (error 2), tak se následně nemůže na něho připojit.

Prověř soubor boincmgr co je na řádku 23.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

mepp
Příspěvky: 4
Registrován: sob 12 bře, 2011 11:03

Re: BOINC manager se nepřipojí.

#3 Příspěvek od mepp » ned 20 bře, 2011 09:17

Tak uz mozna vim cim to je, kdyz zkusim spustit samostatne z konzole klienta tak se ukonci a v chybovem vypise najdu mimojine toto:

*** buffer overflow detected ***: boinc_client terminated

Takže manager se nepřipojí ke klientovi a tudíž je jasné proč mi to nefunguje.

Otázka jak je, jak je tato chyba řešitelná.... Chvilka googlování mi napověděla, že moc né a nejsem jediný co tu chybu má, a tak ani nemá smysl jí reportovat. Já samozřejmně dokáži spustit Boinc přes Wine a i funguje, ale radši bych měl funkčního nativního klienta pro prostředí ve kterém se pohybuji.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9910
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: BOINC manager se nepřipojí.

#4 Příspěvek od vkliber » úte 22 bře, 2011 11:23

Co jsem koukal, tak všichni mají chybu "buffer overflow detected" při pokusu o připojení do projektu (např. tady).
U tebe to ale hlásí již při startu BOINC :smt017 .

To spíše vypadá na nějaký problém se správou bufferu v paměti, možná zvednou kernel.shmmax (/etc/sysctl.conf).

A zkontroluj si, jestli máš povolený port 31416 (má ho obvykle rezervovaný XQoS) ... /etc/services .

Vařím z vody, nemám suse na stole 45cc .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

mepp
Příspěvky: 4
Registrován: sob 12 bře, 2011 11:03

Re: BOINC manager se nepřipojí.

#5 Příspěvek od mepp » sob 26 bře, 2011 18:15

Tvá rada bohužel nepomohla, takže holt budu bez BOINCu než to někdo opraví.

mepp
Příspěvky: 4
Registrován: sob 12 bře, 2011 11:03

Re: BOINC manager se nepřipojí.

#6 Příspěvek od mepp » ned 03 dub, 2011 11:48

Tak nakonec po aktualizaci systému jsem to pod openuse rozběhl, ale mám pro změnu problémy s prostorem pro úkoly. V administraci je nastaveno poměrně dost míst a práva mám určitě také správně o čemž doufám, svědčí to, že se do projektových adresářů nějaká data stáhla.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ale je dost možné, že mám někde nějakou začátečnickou chybu, kterou na první pohled nevidím...

díky za pomoc

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“