Týmový PC - Cimrman

Diskuse o týmových počítačích

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1621 Příspěvek od vkliber » pát 18 bře, 2016 21:25

Cimrman není v dobré kondici. Už od úplného počátku (myslím instalaci Win10) s ním mám drobné problémy. Už mi vypadla síťovka, nešel restart, nefungovala myš (přes TeamViewer), nešlo se přihlásit přes TV, po restartu nedetekoval druhou GPU ... ale pořád to bylo takové nahodilé a po nějaké úpravě se to odstranilo, skoro u každého problému se dalo najít nějaké logické vysvětlení.

Teď už mě to ale přestává bavit ... proces system běží neustále na 100% jednoho jádra a ukusuje si stále více z RAM.

V průběhu PG turnaje chtěl restart Win10 kvůli aktualizaci, ten jsem odkládal a teď po restaru nejedou grafiky ... resp. jedou, ale nic nespočítají. Po restartu se spočítá úspěšně jedna jednotka Collatz, pak systém nahlásí že ovladač byl restartován, proces system (teď se to jmenuje nějak : Systém a komprimovaná paměť) začne okupovat celé jádro a bobtná. Žádná další jednotka se už nespočítá, progress je na 99% a stále se snaží počítat. Provedl jsem novou instalaci AMD ovladače, bez výsledku.

Takže jsem se rozhodl, že úplně přeinstaluji Win10. Původní instalace byla provedena jako upgrade z Win7 (bez zachování programů a dat). Teď to přemlasknu úpně celé čistou instalací, doufám že ověření licence nebude protestovat.

:idea: Ještě musím někde na netu dohledat, jestli musím oddíl na disku z Win10 zachovat a přepsat ho čistou instalací, nebo mohu disk přeformátovat (a instalovat tak na čistý disk). Nikde jsem nenašel přesný postup M$ při ověřování licence.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

merlin10
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 517
Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
rok narození: 18 bře 1977
ID CNT statistics: 15324

Re: Týmový PC - Cimrman

#1622 Příspěvek od merlin10 » pát 18 bře, 2016 23:00

S čistou instalací by neměl být problém, já osobně už reinstal win 10 dělal a žádný problém se nevyskytl, první čistá instalace byla za pomoci sériového čísla win7, neprováděl jsem teda upgrade, ale rovnou čistou instalaci, protože od listopadu už to umožňovaly a nebylo nutný jít přes upgrade
vkliber píše:Cimrman není v dobré kondici. Už od úplného počátku (myslím instalaci Win10) s ním mám drobné problémy. Už mi vypadla síťovka, nešel restart, nefungovala myš (přes TeamViewer), nešlo se přihlásit přes TV, po restartu nedetekoval druhou GPU ... ale pořád to bylo takové nahodilé a po nějaké úpravě se to odstranilo, skoro u každého problému se dalo najít nějaké logické vysvětlení.

Teď už mě to ale přestává bavit ... proces system běží neustále na 100% jednoho jádra a ukusuje si stále více z RAM.

V průběhu PG turnaje chtěl restart Win10 kvůli aktualizaci, ten jsem odkládal a teď po restaru nejedou grafiky ... resp. jedou, ale nic nespočítají. Po restartu se spočítá úspěšně jedna jednotka Collatz, pak systém nahlásí že ovladač byl restartován, proces system (teď se to jmenuje nějak : Systém a komprimovaná paměť) začne okupovat celé jádro a bobtná. Žádná další jednotka se už nespočítá, progress je na 99% a stále se snaží počítat. Provedl jsem novou instalaci AMD ovladače, bez výsledku.

Takže jsem se rozhodl, že úplně přeinstaluji Win10. Původní instalace byla provedena jako upgrade z Win7 (bez zachování programů a dat). Teď to přemlasknu úpně celé čistou instalací, doufám že ověření licence nebude protestovat.

:idea: Ještě musím někde na netu dohledat, jestli musím oddíl na disku z Win10 zachovat a přepsat ho čistou instalací, nebo mohu disk přeformátovat (a instalovat tak na čistý disk). Nikde jsem nenašel přesný postup M$ při ověřování licence.
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 799
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1623 Příspěvek od Honza1616 » pát 18 bře, 2016 23:45

hod tam proboha zase 7 nebo něco jiného, ten jejich poslední paskvil jestli se tomu dá říkat OS nevím, na to není spoleh, měl jsem to v počítači před půl rokem a musel jsem to přeinstalovat na 7 v domění že to ještě není odladěný systém a má to pár much
a ted asi před 2 měsíci že tomu dám ještě jednu šanci,
ani náhodou druhý den jsem hledal ISO na sedmičky
novej OS si nahodím až když vydají něco spolehlivějšího nebo dokud nebude definitivně ukončena podpora sedmiček, a nic co se týká 10 nebo 8 nechci v počítači ani vidět
slibované a vychvalované DX12 taky skutek utek, takže Mrkvodoft ... nasra*

jo a jinak to klidně mužeš celé přeformátovat, to mám odzkoušené...
váže se to myslím na procesor a desku "ASI"
kdyby to bylo na disk tak by to byl nesmysl, jo a mimochodem nevydal už MS nějaký update instalačky, aby šlo licencovat systém hned při čisté instalaci bez zbytečného upgreadování ?
myslím že o tom byla řeč a mělo to být už minulí rok na podzim tuším, já nevím protože já už tou dobou měl licenci z loňského léta když jsem instaloval ty 10 před 2 měsíci
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ge=116:116
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD 2TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Offline - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080, 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Offline - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17937
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1624 Příspěvek od forest » sob 19 bře, 2016 06:28

Jen hloupý dotaz. Máš tam nastaveno to promazávání souborů z "C:\Users\*****\AppData\Local\Temp\OCL*.tmp"? Něco podobného, s tím postupným zatěžováním CPU jsme pozorovali před touto vychytávkou, tak mně to při čtení tvého příspěvku hned napadlo, ale předpokládám, že jsi to tam nahodil. Jen nápad.

Kmonicek
15.7894736842 %
15.7894736842 %
Příspěvky: 109
Registrován: sob 30 pro, 2006 00:21
ID CNT statistics: 4424
Bydliště: Stará Boleslav

Re: Týmový PC - Cimrman

#1625 Příspěvek od Kmonicek » sob 19 bře, 2016 18:58

Honza1616 píše: jo a jinak to klidně mužeš celé přeformátovat, to mám odzkoušené...
váže se to myslím na procesor a desku "ASI"
kdyby to bylo na disk tak by to byl nesmysl, jo a mimochodem nevydal už MS nějaký update instalačky, aby šlo licencovat systém hned při čisté instalaci bez zbytečného upgreadování ?
myslím že o tom byla řeč a mělo to být už minulí rok na podzim tuším, já nevím protože já už tou dobou měl licenci z loňského léta když jsem instaloval ty 10 před 2 měsíci
Ve Win 10 se da najit " obnoveni do tovarniho nastaveni " . To znamena reinstalace Systemu ( stazeni a instalace ) .

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1626 Příspěvek od vkliber » ned 20 bře, 2016 11:06

Cimrman je kompletně přeinstalovaný čistou instalaci Win10 a je zpátky. Zdá se že vše funguje jak má 33iii .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1627 Příspěvek od vkliber » pon 25 dub, 2016 11:59

Tak opět, zcela ze záhadného důvodu (na 99% za to může automatická aktualizace Win10 :evil: ) se Cimrman zbláznil.
První jsem si v pátek všiml že není přidělován kredit za Collatz, důvodem byly 4 zaseklé jednotky, které jsem odstřelil, poté ovšem všechny začaly padat s chybou. Tak jsem ho vzdáleně restartul, po té odmítal detekovat jednu grafiku, tak jsem tam zajel fyzicky abych to prověřil, ale vše bylo OK, tak jsem ho shodil a pro jistotu i vypl, pak nahodil, vše se zdálo OK. Pak jsem vzdáleně zjistil, že grafiky opět nepočítají, po restartu opět fungoval a po spočítání první várky opět zkolaboval. Dnes ráno jsem tam jel znovu, všechno po restaru vypadalo OK, ale jakmile se se dopočítá první jednotka, tak v tu chvíli ostatní 3 spadnou. Zkontroloval jsem volné místo na disku, mazání tmp, zaběhnuté procesy ... nic. Pak jsem v nějakém logu našel, že se neustále restartuje grafický driver, tak jsem pouze vypl počítání na GPU a restartul (už jsem musel fičet do práce), najel v pořádku.
Teď jsem se na něho chtěl vzdáleně znovu kouknout a už se nepřihlásím, takže to zřejmě nemá na svědomí počítání na GPU, ale skutečně nakřáplý driver. Jediné co mě napadlo, že si Win10 v rámci aktualizace přemlaskly ovladač GPU :evil: .
Bohužel se tam dnes už asi nedostanu.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1339
Registrován: pon 30 dub, 2012 20:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Týmový PC - Cimrman

#1628 Příspěvek od zdenek » pon 25 dub, 2016 12:20

to jsou ATI karty?

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1629 Příspěvek od vkliber » pon 25 dub, 2016 14:10

Ano 45hh . Je tam 2x HD7970 (Tahiti).
Teď jsem se zvědavostí koukl na účet na Collatz a tam je to nyní detekováno jako 1x AMD Hawaii (což je blbost :idea: ).
Předpokládám, že si tam Win10 narvaly nějaký svůj driver. Udělám to, co již párkrát ... přeinstaluji AMD drivery.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1630 Příspěvek od vkliber » ned 01 kvě, 2016 13:46

Na Cimrmanovi s největší pravděpodobností odchází jedna z HD7970.
Momentálně jede pouze na jedné, druhá je odpojená z napájení (chtěl jsem ji vzít domů na testy, ale trapná chvilka ... neměl jsem křížový šroubovák abych ji odmontoval).
Chová se to fakt podivně, později popíšu.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1339
Registrován: pon 30 dub, 2012 20:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Týmový PC - Cimrman

#1631 Příspěvek od zdenek » ned 01 kvě, 2016 14:20

máš tam drivery 15.x nebo 16.x ? Mně na w10 driver 16.x nejedeou a padaj tak že zatuhnou celej stroj. 15.x jedou bez problémů už 1 měsíc v kuse.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17937
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1632 Příspěvek od forest » ned 01 kvě, 2016 20:19

vkliber píše:Na Cimrmanovi s největší pravděpodobností odchází jedna z HD7970.
Obě ty 7970 jsou už bohužel po záruce.

Mně před týdnem jen 5 dní po záruce bohužel 7970-ka také odešla. Ani nevíte, jak moc mě to nahráblo. Ale odešla tím způsobem, že to bylo cítit po celém domě. Nemusel jsem dál ani nic testovat 45cc Už mně nikdo asi nevyvrátí, že se do elektroniky montují schválně součástky, aby to chvíli po záruce odešlo.

jiri kovar
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1082
Registrován: ned 20 črc, 2008 09:31

Re: Týmový PC - Cimrman

#1633 Příspěvek od jiri kovar » ned 01 kvě, 2016 22:04

Co se týče AMD řady 7970, tak nám v týmu postupně odcházejí po zhruba 3,5 letech.
Dvoujádrové 7990 jsem musel přehodit na vodu, aby byly vůbec použitelné, protože po jednom roce na vzduchu se automaticky podtaktovávaly, aby se uchladily-to bylo dlouhodobě k ničemu. Teď jedou bezproblémově na vodě a není nejmenší problém. Počkáme, jak se bude chovat další řada AMD a postupně budeme obnovovat grafický park - teď to jde zatím postupně dolů.
Zakouslé jednotky Collatzu jsou většinou způsobené pádem a obnovením driveru. To se děje zpravidla při přetaktované kartě. Ale může se dít i u karty, která není schopná se uchladit.
Teď máme měsíc do Pentatlonu, tak můžeme dělat údržbu. Start byl posunut na 5. června, předpočítávání tedy zahajujeme 30. 5. ve 02:00.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1634 Příspěvek od vkliber » pon 02 kvě, 2016 11:10

zdenek píše:máš tam drivery 15.x nebo 16.x ? Mně na w10 driver 16.x nejedeou a padaj tak že zatuhnou celej stroj. 15.x jedou bez problémů už 1 měsíc v kuse.
Začalo to dělat na 15.x, teď tam je 16.x včetně 4 dny starého 16.4.2 Hotfix.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - Cimrman

#1635 Příspěvek od vkliber » čtv 05 kvě, 2016 21:34

Tak tu jednu HD7970 z Cimrmana mám doma a o víkendu ji vyzkouším ve svém PC.
Ale s největší pravděpodobností odchází do věčných lovišť.
Testoval jsem ji dnes asi 4 hodiny přímo v Cimrmanovi. Nastaly tyto stavy (či různé kombinace) :
- Win10 se spustí a nejeví žádný problém. Po spuštění Collatz se jednotka (zkoušel jsem pouze 1 i paralerně 2) spustí a většinou se úspěšně počítá do 99%, pak spadne, Win10 oznámí restart driveru, a následující jednotka se sice začne počítat, ale už se nedopočítá.
- Win10 se spustí a nejeví žádný problém. Po spuštění MilkyWay se jednotka (zkoušel jsem pouze 1 i paralerně 2) spustí, občas se i spočítá, občas i další (nebo několik dalších) ale pak vždy dojde k zaseknutí (Win10 neoznámí nic).
- GPU-Z bez zátěže ukazuje : GPU Core Clock = 300MHz, GPU Memory Clock = 500MHz, při počítání ukazuje : GPU Core Clock = 1000MHz, GPU Memory Clock = 1375MHz (nebo podobně, přesná čísla si nepamatuji). V případě pádu jednotky (po pádu) ukazuje 0MHz a 0MHz, GPU Load 99%, Fan Speed 0%, čidlo teploty zmizí, ukazatel napětí zmizí ... prostě totální nesmysly
- V jednom případě mi po spuštění GPU-Z zobrazilo, že karta nemá 2048 Shaders, ale jen 750 Shaders.
- V jednom případě mi po spuštění GPU-Z oznámilo, že karta nepodporuje OpenCL.

Zkráceně : karta jako taková funguje, Win ji vidí, driver ji vidí, Boinc ji vidí, ale při zatížení odmítá počítat (Windowsy nespadnou).
Zkoušel jsem snad všechny možné kombinace s oběma HD7970, tedy nechal jsem tam obě karty, prohazoval je v PCI-E slotech, zkoušel jiné neobsazené PCI-E sloty (na desce jich je 8 ), prohazoval napájecí větve od zdroje, zkoušel postupně s jednou pak s druhou. Párkrát mi Win (i GPU-Z) oznámil, že tam tu druhou kartu nemám, ale to bylo vždy když jsem PC vypnul a přehodil kartu do nového slotu (objevila se vždy až po druhém restartu).

Troufám si tvrdit že problémem není cokoli kolem (deska, zdroj, Win, ovladač, ...) ale přímo karta. A je klidně možné, že se jedná pouze o nějaký studený spoj, protože v jednom případě jsem si už myslel že je problém odstraněn (asi 10 minut to úspěšně počítalo MW) a poté co jsem přitlačil kabeláž a chtěl dát víko, tak to padlo. Existuje sice pár návodů (dokonce se to snad provádí i profesionálně) jak zapéct studené spoje, ale já tu kartu do trouby dávat nebudu 45hh . Je taky možné, že by stačilo sundat chladič a přepastovat.

Nyní Cimrman počítá pouze na jedné HD7970.

V každém případě ji o víkendu otestuji ve svém PC a uvidíme.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17937
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1636 Příspěvek od forest » čtv 23 čer, 2016 05:35

Aktuální stav té 7970-ky je takový, že mně ji vkliber na sjezdu předal na další testy. Karta je opravdu vadná. Zkoušel jsem ji v několika strojích a všude po pár minutách běhu háže chyby. Zkoušel jsem i několik různých projektů. Dokonce i při spuštění 3DMarku se hned u prvního testu kousne. Ještě zbývá jedna možnost, co s ní vyzkoušet, ale na non-stop výpočty už každopádně použitelná není.
vkliber píše:
forest píše:... Jen ten druhý titánový šuplík ...
Nezapomínej, že v CI je teď pouze 1x HD7970, ale zdroj má 950W, dostatečný na krmení vícero GPU. Procesor sice starší i7, ale taky ujde 45cc .
Nezapomínám. Titány by jsme měli mít ve finále funkční 4. Vypadá to opět nadějně, že budou. Dva odejdou takto sólo v těch dvoujádrových farmových počítačích do Prahy. Druhé dva budu do října provozovat u sebe a následně je vezmu na plánovaný říjnový sjezd do Brušperku. Tam je osadíme do CI a tu poslední 7970-ku z CI vezmu domů. Je zbytečné to ještě dále přeposílat a mít kvůli tomu další výpočetní odstávky, když ten sjezd bude za 3 měsíce.

Ještě by se časem hodilo i pro tuto grafiku pořídit samostatný šuplík, aby nebrala výkon některého z těch skylaků 6600. Jak na něj bude, hned do něj můžeme dát některého z těch Titánů. Windows licencí máme v rezervě zatím na tyto změny dost.

To už by měl být poté dlouhodobější finální stav týmových strojů. Pak jen najít hosting pro ten zbytek HW, co zůstane běžet v sítle společnosti. Ale do té doby se o jejich provoz kluci (JE, Doktor a Vinn) určitě finančně postarají. Nebude to o moc náročnější než nyní.

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1233
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Týmový PC - Cimrman

#1637 Příspěvek od Indy » čtv 23 čer, 2016 07:43

vkliber píše:... GPU-Z bez zátěže ukazuje : GPU Core Clock = 300MHz, GPU Memory Clock = 500MHz, při počítání ukazuje : GPU Core Clock = 1000MHz, GPU Memory Clock = 1375MHz (nebo podobně, přesná čísla si nepamatuji). V případě pádu jednotky (po pádu) ukazuje 0MHz a 0MHz, GPU Load 99%, Fan Speed 0%, čidlo teploty zmizí, ukazatel napětí zmizí ... prostě totální nesmysly
- V jednom případě mi po spuštění GPU-Z zobrazilo, že karta nemá 2048 Shaders, ale jen 750 Shaders ....
Já mám doma R9 280X a řekl bych, že dělá totéž, ale ne často a pravidelně. U mne teda nepadají windowsy ani drivery, pouze přestane počítat. Jinak příznaky podobné, počítá jednotku, a pokud se zasekne, tak procenta jedou dál, a jen dle času výpočtu (překročí obvyklý čas dopočítání) a tichého PC (GPU není zatížena) poznám, že je problém. GPU-Z ukazuje totéž, co tobě. U mne stačí zrušit jednotku, nebo i zastavit a obnovit, a počítání jede vesele dál. Teď při Penthatlonu jsem musel hlídat PPS sieve jednotky, ale dělá to i u Collatzu. Původně jsem to kladl za vinu spořiči apod., ale teď si myslím, že je to prostě zatížením karty - nezvládá to. Dělá mi totiž problém i při hrách, že občas se zasekává či kostičkuje, ale pokračuje dál, přitom by tato GPU měla tu hru zvládnout, jak se říká s prstem v p...
Dříve jsem uvažoval o reklamaci, ale čekal jsem, že závada se projeví více, ale to se bohužel nestalo. Nechci být 3 měsíce bez karty a pak mi ji vrátí, že se závada neprojevila a problém je u mne. Až budu mít více času, zkusím jít cestou snižování taktů a uvidím. Moje karta je totiž přetaktovaná již z výroby a dělá to od začátku, takže špatně napastovaným chladičem to asi nebude (a to jsem sledoval i teploty, jestli není problém s chladičem). Uvidíme, pokud bych něco zjistil, tak dám vědět.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7094
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Týmový PC - IQE

#1638 Příspěvek od nenym » čtv 13 črc, 2017 19:08

Proč Golem + Cimrmani nepočítají na CPU pouze Asteroidy, zásobu mají? řekl bych, že LHC a Rosa nejsou momentálně moc aktuální.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 545x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 17:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Týmový PC - IQE

#1639 Příspěvek od eisler jiri » čtv 13 črc, 2017 19:21

něgdo asi zaspal
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17937
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Týmový PC - Cimrman

#1640 Příspěvek od forest » pát 14 črc, 2017 22:47

Jó, čas na spánek by se hodil. Právě naopak, nejsem poslední dny skoro doma a nemám ani čas pročíst fórum. Právě jsem to přenastavil, díky SZ od JE. Díky a omlouvám se.

Odpovědět

Zpět na „Týmové počítače“