Týmové počítače - ostatní diskuse

Diskuse o týmových počítačích

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Týmové počítače - ostatní diskuse

#1 Příspěvek od forest » úte 04 srp, 2015 09:25

Jelikož už máme naplánován ten přesun všeho z Vimbau, chtěl bych se nyní zaměřit na doladění vzorové sestavy, které by jsme následně z těch utržených peněz po rozprodeji nakoupili. Následně se pokusím na to získat nějakou slevu u CZC.

Osobně si nejsem jistý, zda jít do těch DD4 pamětí. Nějaké DDR3 paměti v provozu máme a určitě je neprodáme za stejné peníze, jako koupíme nové DDR4 paměti. Pokud ale víte, že jsou nějak výrazně výkonnější, mají výrazně menší spotřebu, nebo jsou nutné kvůli efektivnějším CPU, tak prosím pište a pokud možno odkazujte na konkrétní testy, nebo recenze.
Tohle bude pro další výběr komponent asi hlavní rozhodnutí, pak se vrhneme na výběr konkrétních dílů.

Jaké díly následně budeme potřebovat?
- Zdrojů máme dostatek a i s potřebným výkonem. Můžeme vybrat ty nejefektivnější ze všech těch PC, ale na to jsme si nějak moc nehráli ani při výběru nových zdrojů a většina jich má hodně let za sebou a byly darovány z počítačů, kde už měli také několik let za sebou. Nebo myslíte, že má cenu nakoupit nějaké nové efektivnější zdroje, kvůli minimalizaci spotřeby sestav? On ten rozdíl v celkové spotřebě může být i klidně víc jak 25%, což je za měsíc respektive rok už znát, při non-stop provozu. Ale opět, určitě zdroje neprodáme za takovou cenu, za jakou koupíme nové. I když jich máme mnohem víc, než jich budeme následně potřebovat.

- HDD tu mám dva větší co jsem odvezl z Vimbau, ale nevím, jestli jsou funkční. V CII tuším funkční HDD zůstal. Jinak tu jsou jen IDE disky o velikosti do 40GB, které dříve stačily a nějaké dva 80GB SATA. Také ale musím otestovat jejich funkčnost.
Pokud by měl někdo tedy nějaký solidně rychlý SATA HDD, o velikosti víc jak 80GB, který doma už nepotřebuje, prosím za zaslání pro ty nové PC. Odhaduji potřebu na 6 kousků. Dříve jsme tyto dary odmítaly, ale situace se nám bohužel změnila.

- systém je velkou otázkou. Na ATI grafiky potřebujeme Windows, ale máme jen jednu licenci pro CII. Zbytek je vázán na HW, který bude jiný. Pokusím se kontaktovat podporu a požádat je o nějakou slevu na nové licene Windows, ale jinak by jsme minimálně pro ty počítače s ATI grafikami potřebovali koupit licence. Osobně bych preferoval osadit všechny stroje Windows systémy, ale je to o penězích, za které by byly. Naštěstí těch PC moc nebude.

- skříně bych zatím asi nyní neřešil. Pokud budou nutné pro nějakou tu novou provozovnu, můžeme je nakoupit následně. Nejlepší by byly asi ty, ve kterých jsou PC-IQE a CI, tedy RACK Eurocase U4, ale jedna stojí 2700,-Kč. Ta skříň je velká, má prachový filtr a dostatečně prostorná i pro čtyři grafiky a dva velké 12cm větráky. Byla by teoretická možnost to pak někdy celé namontovat do jedné RACKové skříně, ale to je opět o financích.

- nu a pak už zbývají jen desky, CPU, chladiče a paměti. Tyhle díly ovlivní ten výběr druhu paměti. Dřívě nemá smysl něco navrhovat.

eisler jiri
73.6842105263 %
73.6842105263 %
Příspěvky: 4528
Registrován: sob 15 kvě, 2010 17:27
rok narození: 14 zář 1947
ID CNT statistics: 13496
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh nové týmové sestavy

#2 Příspěvek od eisler jiri » úte 04 srp, 2015 10:34

a co widle deset? nabízejí upgrejd satármo. nedali by na rok testovačku pro rozjezd? byť je HW obmněněn? můžem jim nabídnout reklamní banner na našich stránkách, gde je poměrně velká sledovanost. členofců CNT (přihlášených na foru ) skoro 1500 (jinak přes 10 000) a náfštěvníků denně několik stovek u kterých se dá předpokládat zájem o počítání nikoli o zabití nudy neb nejsme f poslední době moc humorní. gde je vlastně nové OT? dalo by se řícti, že je to jako plivnutí do vody, ale proč tedy utrácejí za reklamu a tu by to mněli jen za dobrou vůli, abychom sme si nemuseli instalovat linhnus 45hh jen jim to dobře podat. jinak by sme mohli vyvěsit banner linux a nabídnout školení jak přejít brod (expertů na to máme dost a z malé vlnky u pobřeží může vzniknout tsunami). krapet vydírání je zdravé 45hh tak bardi rozezpívejte se jak na to
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#3 Příspěvek od forest » čtv 06 srp, 2015 06:43

Kam se nám poděli všichni týmový HW experti? Letní mrtvo jsem očekával, ale zrovna v takovémto tématu, mě to opravdu překvapuje :smt102

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9935
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh nové týmové sestavy

#4 Příspěvek od vkliber » čtv 06 srp, 2015 12:54

forest píše:...
Osobně si nejsem jistý, zda jít do těch DD4 pamětí. Nějaké DDR3 paměti v provozu máme a určitě je neprodáme za stejné peníze, jako koupíme nové DDR4 paměti. Pokud ale víte, že jsou nějak výrazně výkonnější, mají výrazně menší spotřebu, nebo jsou nutné kvůli efektivnějším CPU, tak prosím pište a pokud možno odkazujte na konkrétní testy, nebo recenze.
...
Tyto DDR4 (16GB) jsem kupoval 11.6.2015 za 7103,-Kč. Teď tam mají cenu 5 349,-Kč. To už jsou skoro levnější než DDR2 45hh .
Jak je to s výkoností, efektivitou a spotřebou nedokážu posoudit :smt102 , ale vzhledem k tomu, že mají všobecně nižší napětí, tak předpokládám i nižší spotřebu.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#5 Příspěvek od forest » čtv 06 srp, 2015 13:46

Myslím si, že v první fázi koupím jeden ten efektivnější zdroj a na tom tu novou sestavu otestuji. Prokalkulujeme ekonomický rozdíl s jinými staršími zdroji z provozu a rozhodneme se, jestli do toho má smysl jít, nebo pojedeme na těch starých.
Navrhněte tedy rozumný efektivní zdroj za rozumné peníze mezi 500-600W.

Uživatelský avatar
WinterGuard1944
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 62
Registrován: čtv 15 srp, 2013 17:04
rok narození: 05 bře 1988
ID CNT statistics: 20232

Re: Návrh nové týmové sestavy

#6 Příspěvek od WinterGuard1944 » pát 07 srp, 2015 13:31

Nevím, jestli jste to postřehli, ale základní desky s chipsetem Z170 podporují vedle pamětí DDR4 také standardní DDR3, alespoň teda některé modely. Píše se to v tomto článku. Takže je tu teoretická možnost si zatím ponechat paměti DDR3, a počkat, až cena DDR4 klesne ještě víc.
Obrázek
Obrázek
8305*2^1311428+1 is prime!
2324397410025 * 2^1290000-1 is prime!

Tin Man: i5-4690S, Gigabyte GA-Z97-D3H, Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz DDR3 RAM, Asus GeForce GTX 960 Strix 2GB - Windows 10

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#7 Příspěvek od forest » pát 07 srp, 2015 21:57

Jsem se aktuálně koukal a ty DDR4 jsou v podstatě nejlevnější ze všech 45hh
4GB DDR4 jsem našel za 800,-, 4GB DDR3 za 900,-, 4GB DDR2 je za 1400,- a 4GB DDR1 za 2700,- Kč.

Jinak plně souhlasím, že tím pádem můžeme vybírat vhodný CPU a desku vybereme takovou, která podporuje DDR3, nebo případně DDR3 i DDR4 a pokusíme se maximálně využít vlastních DDR3 pamětí. Monimálně ale aby bylo alespoň 1GB paměti na jádro. Pokud tedy budeme brát do úvahy desky podporující i DDR3 i DDR4 kde jsou jen dva sloty pro každý druh, tak připadají stejně do úvahy jen minimálně 2GB DDR3 moduly. Musím se kouknout podrobně, kolik vůbec takových v provozu máme.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#8 Příspěvek od forest » sob 08 srp, 2015 06:57

Koukal jsem se na ty DDR3 paměti, co máme aktuálně v provozu a určitě by jsme byli schopni obsadit tři počítače. Máme tam ve strojích které půjdou do prodeje 2x2 GB, 2x4GB a 3x2 GB. Pokud se tedy shodneme, že nám stačí ten 1 GB na jádro. Běžně doporučujeme 2GB na jádro, takže to by jsme pak měli DDR3 paměti jen pro jeden stroj. Nechávám i toto rozhodnutí do další diskuse. Přecejen budeme chtít mít asi všude ty Windows a jen ty potřebují na provoz 1GB paměti.

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: Návrh nové týmové sestavy

#9 Příspěvek od InHuMan » ned 09 srp, 2015 23:58

forest píše:Nebo myslíte, že má cenu nakoupit nějaké nové efektivnější zdroje, kvůli minimalizaci spotřeby sestav? On ten rozdíl v celkové spotřebě může být i klidně víc jak 25%, což je za měsíc respektive rok už znát, při non-stop provozu. Ale opět, určitě zdroje neprodáme za takovou cenu, za jakou koupíme nové. I když jich máme mnohem víc, než jich budeme následně potřebovat.
Co tak koukám na specifikaci 80 Plus, tak kupovat lepší zdroje se vyplatí jen u strojů s grafickýma kartama (a i tak se to vrátí až za pár let). Víc energie by šlo ušetřit optimalizací chlazení. Ty sunony co tam jsou teď žerou hodně a je jich tam možná moc.
forest píše: - HDD tu mám dva větší co jsem odvezl z Vimbau, ale nevím, jestli jsou funkční. V CII tuším funkční HDD zůstal. Jinak tu jsou jen IDE disky o velikosti do 40GB, které dříve stačily a nějaké dva 80GB SATA. Také ale musím otestovat jejich funkčnost.
V CII disk zůstal i se systémem. V IQE byl taky jeden (jestli to teda není ten co jsi odvezl) a ve starém serveru jsou 2 funkční 80ky.
forest píše: - systém je velkou otázkou. Na ATI grafiky potřebujeme Windows, ale máme jen jednu licenci pro CII. Zbytek je vázán na HW, který bude jiný. Pokusím se kontaktovat podporu a požádat je o nějakou slevu na nové licene Windows, ale jinak by jsme minimálně pro ty počítače s ATI grafikami potřebovali koupit licence. Osobně bych preferoval osadit všechny stroje Windows systémy, ale je to o penězích, za které by byly.
Pro CI by snad ještě měla být nějaká OEM Vista. 45hh
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#10 Příspěvek od forest » pon 10 srp, 2015 05:20

InHuMan píše:
Pro CI by snad ještě měla být nějaká OEM Vista. 45hh
No vidíš, to by být někde měla, ale kde? Já ji doma nemám, v provozu jsme na ni na jaře také nenarazili. Máš ji ty, nebo Horvi doma?

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: Návrh nové týmové sestavy

#11 Příspěvek od InHuMan » pon 10 srp, 2015 12:49

forest píše:
InHuMan píše: Pro CI by snad ještě měla být nějaká OEM Vista. 45hh
No vidíš, to by být někde měla, ale kde? Já ji doma nemám, v provozu jsme na ni na jaře také nenarazili. Máš ji ty, nebo Horvi doma?
Ne, s Horvim jsme ji nikdy neměli v ruce.

forest píše:Osobně bych preferoval osadit všechny stroje Windows systémy, ale je to o penězích, za které by byly.
Není Linux na Nvidiích rychlejší (aspoň kdysi to platilo), nehledě na to že Windows sežerou další giga RAM je pro sebe. 45cc
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#12 Příspěvek od forest » pon 10 srp, 2015 15:11

InHuMan píše:
forest píše:
InHuMan píše: Pro CI by snad ještě měla být nějaká OEM Vista. 45hh
No vidíš, to by být někde měla, ale kde? Já ji doma nemám, v provozu jsme na ni na jaře také nenarazili. Máš ji ty, nebo Horvi doma?
Ne, s Horvim jsme ji nikdy neměli v ruce.
Aha, optám se Jamoka.
InHuMan píše:
forest píše:
InHuMan píše:
forest píše:Osobně bych preferoval osadit všechny stroje Windows systémy, ale je to o penězích, za které by byly.
Není Linux na Nvidiích rychlejší (aspoň kdysi to platilo), nehledě na to že Windows sežerou další giga RAM je pro sebe. 45cc
Rychlejší pro nVida není, ale pomalejší také ne a pro to velké množství strojů, to byla jediná možnost. Nyní je situace hodně jiná.

S tou pamětí to je sice pravda, ale zase na druhou stranu odpadne složitá přístupnost pro přehlašování projektů na jednotlivých PC. Pokud půjde o ten provoz u nás doma, tak tam nahodím na W7 (případně 10) Team Viewer a každý nechť si tam na svém sponzorovaném PC nastaví co bude chtít.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#13 Příspěvek od forest » pon 10 srp, 2015 15:22

Tedy systém máme vyřešen, zdroje prozatím necháme původní, montovat to budu prozatím do původních skříní. HDD se pokusíme oživit to co zde najdu a co případně přijde z Vimbau. Snad budou ty 80BG na W10 stačit.

Hlavní aktuální otázkou tedy je, jestli se spokojíme s množstvím pamětí u čtyřjader 4GB, nebo budeme osazovat a nakupovat 8GB na jeden stroj. Je to docela velký finanční rozdíl, takže prosím o názory i zdůvodnění. Já osobně bych osadil tím co máme stroje po 4GB a co budeme muset nakupovat, tam bych volil už 2x4GB, ale to je jen můj osobní postoj. Případně tam můžeme u nakupovaných pamětí strčit po jednom 4GB modulu, ale 2GB moduly už bych nenakupoval. Otákou je také, jak velký vliv má pro výpočty aktuálně DualChanel.

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1337
Registrován: pon 30 dub, 2012 20:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Návrh nové týmové sestavy

#14 Příspěvek od zdenek » pon 10 srp, 2015 17:04

Určitě 4GB moduly. Na 4 jádra by to mělo být ok pro linux. Win10 nevím. Tam bych šel postupně asi od 8GB.

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 774
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh nové týmové sestavy

#15 Příspěvek od Honza1616 » úte 11 srp, 2015 16:03

od kdy jsou sloty pro DDR3 a 4 paměti kompatibilní ? ten blábol jste četli kde ?
http://core0.staticworld.net/images/art ... 2-orig.png
pamětoví modul má ve spodní části výřez který po zapojení na desce zapadá do zámku v slotu
i kdyby taková blbost byla napsaná na stránkách výrobce tak tomu stejně neuvěřím dokud tam ty paměti nedám osobně jednu DDR3 vedle DDR4

teoreticky to možné je, jen pokud výrobce vytvořil sloty pro moduli bez těch zámků ale to mě přijde nepravděpodobné
navíc DDR3 a 4 mají různé napájejí což ještě víc podtrhuje to že je to nesmysl
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD 2TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080, 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: Návrh nové týmové sestavy

#16 Příspěvek od InHuMan » úte 11 srp, 2015 16:30

Honza1616 píše:od kdy jsou sloty pro DDR3 a 4 paměti kompatibilní ? ten blábol jste četli kde ?
To tu snad ani nikdo netvrdí. Sloty jak říkáš navzájem kompatibilní nejsou. Ale existují desky jak pro DDR3, tak pro DDR4 a dokonce desky, který podporují obojí (mají 2 sloty pro DDR3, 2 pro DDR4. Osadit předpokládám půjde jen jeden druh)
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek

Uživatelský avatar
Honza1616
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 774
Registrován: sob 09 kvě, 2015 13:05
rok narození: 22 lis 1991
ID CNT statistics: 18396
Bydliště: Lysice
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh nové týmové sestavy

#17 Příspěvek od Honza1616 » úte 11 srp, 2015 16:31

mimochodem jaký je rozpočet na tu sestavu ? a sestava včetně g.karet ?
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 27fFz2JT7Q
testovací balíček https://drive.google.com/file/d/1G0cGDj ... nV30cqKxkz
video návod jak správně provést test https://youtu.be/ctxzxdsdVpI
výsledky posílejte zde http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =24&t=4553 tabulku mohou editovat jen správci z důvodu ochrany vložených dat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
master - Online - i9-9900k, MSI MEG Z390 ACE, Gigabyte RTX2080ti, 32GB DDR4 3500MHz, M.2 Samsung EVO 960 + SSHD 2TB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
slave 1 Online - AMD Ryzen 9 3900X, MSI X370 GAMING PRO CARBON, Asus GTX1080, 16GB DDR4, SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Zalman ZM-1200, Win10Pro 64bit
slave 2 Online - Intel i7-6700k, Gigabyte H170-D3HP, MSI GTX780 Lightning 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj Evolve 800W, Win10Pro 64bit

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17879
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Návrh nové týmové sestavy

#18 Příspěvek od forest » úte 11 srp, 2015 21:09

zdenek píše:Jestli není lepší požádat MS o nějakou free verzi jako mají studenti
Tak to bohužel nejde. Zapadáme jako vědecká organizace do kategorie, kde poskytují maximálně o 20% výhodnější cenu. To nás moc nevytrhne. A i tak to musí jít na schválení a registrace přes 3 organizace. Přímo MS se s nikým o slevách u nás nebaví.
zdenek píše: nebo úplně ideálni používat linux a mít to úplně bez problémů. Na potřebu boinc je linux přímo ideální.
Bohužel ideální řešení to není. Jednak máme v sestavách i ATI karty, které na Linuxu jedou výrazně pomaleji a za další to obsluhovat dálkově umí jen několik jedinců, mezi které jsem ani já nikdy nepatřil. Měl jsem věčné problémy už je s instalací té vzdálené správy a všemi právy okolo.

Kluci na dva stroje instalovali svoje školní MS server, ale to už nyní nepůjde. HW je jiný a tuto možnost už namají.

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1337
Registrován: pon 30 dub, 2012 20:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Návrh nové týmové sestavy

#19 Příspěvek od zdenek » úte 11 srp, 2015 21:15

ATI karty jsou výjimkou. Ale jinak vzdálené ovládání linuxu je úplně stejné jako windows - vnc - plocha.

Klidně ti s linuxem pomůžu. Školní windowsy jsou nepřenosné, tedy opět nelegální stav.

Během cesty do Vimbau a zpět budeme mít hodně času probrat technické řešení i vzhledem k zabezpečení - což bude mnohem horší než to co je tam za systém. Je mi jasné, že vyslovením ne pro tyto licence musím navrhnout něco jiného, a to je dle mého názoru Linux (kromě těch ATI), s kterým ti pomůžu a jsem ochoten na něj dohlédnout. Rozhodně se není třeba ho bát. Máme to od sebe kousek, tak bych to neviděl jako problém.

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1337
Registrován: pon 30 dub, 2012 20:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Návrh nové týmové sestavy

#20 Příspěvek od zdenek » úte 11 srp, 2015 21:17

Pokud se bavíme o novém hw - i5 stroje + případně nějaká grafika, tak linux je úplně ideální, kromě těch ati.

Odpovědět

Zpět na „Týmové počítače“