GPU Grid na Windows

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
ondy
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 168
Registrován: pon 27 lis, 2006 09:00

GPU Grid na Windows

#1 Příspěvek od ondy » pon 22 zář, 2008 13:25

Zdravim,
zalozim radeji nove tema... Neodolal jsem a stahl CUDU, novy BM a zkusil jsem to. Mam notebook IBM T61 s NVidia NVS140M a Win Vista se zaplym Aerem - zadny zazrak, ale rikal jsem si, ze prispeji svoji troskou do mlyna. Prvni vec, ktera me zarazila byla, ze ten Boinc Manager nefunguje s BAMem... V pohode, je to jen lokalni instalace. Kazdopadne jsem se pripojil k projektu, pustil a ouha... V tu chvili se notebook choval tak, ze sice aplikace brala 2% vykonu procesoru, zbytek ale prevzal proces DWM.EXE, coz je spravce Aera. Takze jsem jednotky pozastavil a uvidim, mozna je stihnu nechat dopocitat pres noc... Kazdopadne to rozhodne neni pouzitelne, co jsem se docetl na foru GPU Grid je, ze to chce silnejsi kartu... :smt022
Tak jestli to nekdo zkusite na nejakem poradnem stolnim PC, tak dejte vedet...
Kazdopadne jsem byl asi hodne naivni, kdyz jsem si myslel, ze to nesebere vykon celeho jednoho jadra procesoru... Takze v tom, ze pocita graf. karta nevidim moc velky prinos (teda az na jejich vypocetni vykon)...

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2432
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: GPU Grid na Windows

#2 Příspěvek od Honza » pon 22 zář, 2008 13:36

K tomu DWM jsem se dozvedel napriklad.
One of the new features in Windows Vista is the Desktop Window Manager (DWM). It responsible for the graphical effects such as live window previews and a glass-like frame around windows (Aero Glass), without draining your CPU.
Treba kdyz DWM zjisti, ze grafika momentalne nema prostredky, stejne to nahradi vykonem CPU.

Zkusil bych Aero vypnout a jit do klasickeho rezimu. Minimalne na zkousku...protoze jinak nevim, k cemu je to dobre.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9903
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#3 Příspěvek od vkliber » pon 22 zář, 2008 14:39

Honza píše:...
Zkusil bych Aero vypnout a jit do klasickeho rezimu. Minimalne na zkousku...protoze jinak nevim, k cemu je to dobre.
To určitě doporučuji vyzkoušet. Nemám to odzkoušené, ale z toho jak funguje Aero ve Vistách (a z logiky věci :lol: ) by to mělo rozhodně pomoci.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Drago
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 156
Registrován: ned 06 led, 2008 20:42
rok narození: 18 črc 1983
Bydliště: Trebon, Tyn n. Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#4 Příspěvek od Drago » pon 22 zář, 2008 15:30

Tak sem to zkusmo zkusil na GF8600GT (WinXPPro32bitSP3) a sama nemile postrehy:
1) i kdyz vyuziti jadra CPU je temer nulove BM na nem nepocita jednotky z jinych projektu
2) neprisel sem na to jak nastavit prioritu na GPU a pri vypoctech jede "plocha" 2snimky/s coz na surfovani este staci, ale na fotky, video.. uz je to nemozne a to radej ani nemuluvim o hrach (62fps>1fp5s)
3) spatne zobrazovani "Procesoroveho casu" a "Zbyvajiciho casu", na zacatku to melo pocitat cca 5 hodin a po 8mi hodinach vypoctu zobrazuje Procesorovy cas 00:22:02; Prubeh 20.594%; Zbyvajici cas 03:44:43

projekt sem prozatim pozastavil a zkusim zitra, kdy by mi mela prijit nova grafika (GF9800GT), pokud ale pretrva problem 2 budu nucen projekt opustit uplne...
Obrázek Obrázek R.I.P. IQE
Muž tvoří a vychovává svět. Muže však vychovává žena.
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-MIGUEL DE CERVANTES y SAAVEDRA

Intel i7 920 @3,2GHz * 6GB DDR3 @1600MHz * Gigabyte EX58-UD5 * NVidia GTX 285OC2 1024MB @691/2592/1566MHz * RAID0 4.2TB * Seasonic M12-700 700W * Win 7 x64 Build 7600 RTM
(-: ɐqɯɐɹɐʞ ɾɐ

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

Re: GPU Grid na Windows

#5 Příspěvek od krahulik » pon 22 zář, 2008 15:49

2 drago: jakou verzi BM mas?
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Drago
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 156
Registrován: ned 06 led, 2008 20:42
rok narození: 18 črc 1983
Bydliště: Trebon, Tyn n. Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#6 Příspěvek od Drago » pon 22 zář, 2008 16:07

krahulik píše:2 drago: jakou verzi BM mas?
Tu ktera je popsana v navodu na strankach projektu: 6.3.10 Pre-release
Obrázek Obrázek R.I.P. IQE
Muž tvoří a vychovává svět. Muže však vychovává žena.
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-MIGUEL DE CERVANTES y SAAVEDRA

Intel i7 920 @3,2GHz * 6GB DDR3 @1600MHz * Gigabyte EX58-UD5 * NVidia GTX 285OC2 1024MB @691/2592/1566MHz * RAID0 4.2TB * Seasonic M12-700 700W * Win 7 x64 Build 7600 RTM
(-: ɐqɯɐɹɐʞ ɾɐ

ondy
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 168
Registrován: pon 27 lis, 2006 09:00

Re: GPU Grid na Windows

#7 Příspěvek od ondy » pon 22 zář, 2008 17:11

Zdravim,
Draguv problem je presne to, co me trapi - system funguje uplne normalne, jen to zobrazeni je uplne hotove :smt022 DWM je opravdu zodpovedne za Aero, pokud je GPU zamestnane, jde do CPU (coz znamena cca 50% az 90% vyuziti jinak prazdneho jadra. Vypinat Aero nechci - to bych na tom booku mohl mit rovnou XP 45cc
Jinak mam stejny BM, jako Drago.
A ten "problem" s tim, ze bezi vzdy max. pocet jednotek, kolik je CPU a ne pocet CPU + pocet GPU asi vyresit nejde, co?

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2432
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: GPU Grid na Windows

#8 Příspěvek od Honza » pon 22 zář, 2008 17:15

ondy píše:A ten "problem" s tim, ze bezi vzdy max. pocet jednotek, kolik je CPU a ne pocet CPU + pocet GPU asi vyresit nejde, co?
Domnivam se, ze casem stejne bude treba vyresit nejake limity vytizeni obdobne, jako use max % of cores/CPU.
Jiste budou lide, kteri by cast vykonu sve grafiky zapujcili, ale ne vsechen - uz kvuli spotrebe a hluku.

Uživatelský avatar
Drago
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 156
Registrován: ned 06 led, 2008 20:42
rok narození: 18 črc 1983
Bydliště: Trebon, Tyn n. Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#9 Příspěvek od Drago » stř 24 zář, 2008 22:05

Tak dnes sem nainstaloval do kompika GF9800GT512RAM, trochu potaktil( 620jadro 2000pamet 1600shadery) a znova projekt spustil, prace ve 2D vcetne videa je jiz plynula (i kdyz zpomaleni je mirne znat)... tak sem docela zvedav jak dlouho se budou jednotky pocitat a kolik to bude sypat kreditu :?:
Obrázek Obrázek R.I.P. IQE
Muž tvoří a vychovává svět. Muže však vychovává žena.
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-MIGUEL DE CERVANTES y SAAVEDRA

Intel i7 920 @3,2GHz * 6GB DDR3 @1600MHz * Gigabyte EX58-UD5 * NVidia GTX 285OC2 1024MB @691/2592/1566MHz * RAID0 4.2TB * Seasonic M12-700 700W * Win 7 x64 Build 7600 RTM
(-: ɐqɯɐɹɐʞ ɾɐ

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17735
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#10 Příspěvek od forest » stř 24 zář, 2008 22:16

Konečně pořádné dělo a budou známé konkrétní výsledky na konkrétní kartě, už se na ně těším :smt023

ondy
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 168
Registrován: pon 27 lis, 2006 09:00

Re: GPU Grid na Windows

#11 Příspěvek od ondy » čtv 25 zář, 2008 08:22

Tak ja jsem to na mem booku zrusil - po dvou nocnich pocitani jsem spocetl 15%, coz pri deadline 4 dny jaksi nestiham a pres den na booku potrebuju pracovat... Takze zase odinsaluju CUDA, dam zpatky BM 5kove rady a budu pocitat QMC 45cc

Unholy
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 10
Registrován: ned 20 led, 2008 01:39

Re: GPU Grid na Windows

#12 Příspěvek od Unholy » sob 27 zář, 2008 14:21

Ja mam se starou G8800GTS na jádře G80 asi smůlu co? Jinak nevíte jestli se chystá Podpora GPUgrid i pro radeony? Chystám se kupovat 4870X2 a co vím tan folding na něm jede, tak jestli bude časem podpora i pod BOINCem

EDIT: tak už sem to našel http://www.gpugrid.net/forum_thread.php?id=316#1788
Docela škoda že to nejede, protože s takovou GF8600/8400 se to výkonem nedá srovnat a tam to šlape
Intel Q6600 @ 3,5GHz / 4GB RAM / Noctua UH-12F / Asus Commando / MSI 8800GTS OC RAM 2Ghz, GPU 650Mhz/ 320GB Samsung + 2x Barracuda 400GB NS RAID 0 /Corsair HX1000 1kW / Cooler Master Cosmos S +6x Noctua NF-S12-800 / Logitech Z-2300 / LCD HP LP2465 (24" S-PVA)

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#13 Příspěvek od Prazdroj » sob 27 zář, 2008 20:55

Co jsem koukal na srovnání, tak na Foldingu sice ATI funguje, ale výkon na něm neodpovídá možnostem. Často by měl být výkon oproti nVidii poloviční, i když by měl být naopak dvojnásobný. Je to opravdu škoda.

Unholy
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 10
Registrován: ned 20 led, 2008 01:39

Re: GPU Grid na Windows

#14 Příspěvek od Unholy » sob 27 zář, 2008 23:02

čím to? má snad nVidia lepší optimalizace?
Intel Q6600 @ 3,5GHz / 4GB RAM / Noctua UH-12F / Asus Commando / MSI 8800GTS OC RAM 2Ghz, GPU 650Mhz/ 320GB Samsung + 2x Barracuda 400GB NS RAID 0 /Corsair HX1000 1kW / Cooler Master Cosmos S +6x Noctua NF-S12-800 / Logitech Z-2300 / LCD HP LP2465 (24" S-PVA)

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#15 Příspěvek od Prazdroj » ned 28 zář, 2008 07:15

Nejspíš ano, jiný důvod mě nenapadá. Snad to na BOINC GPUGrid vyřeší lépe, pokud se někdy v budoucnu vůbec dostanou k naprogramování aplikace pro ATI, a výkon bude odpovídat teorii. Pak by 4870 X2 či její následovníci byly slušnou zbraní.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#16 Příspěvek od mildakcc » pon 29 zář, 2008 09:51

Hlavní rozdíl je v programování jádra karty které je u ATI výrazně složitější a s CUDOU Nvidia počítala už před časem kdežto u ATI je to takříkajíc v plenkách. ATIŇÁCI musíte ješťe vydržet a doufat že se výrobce bude snažit.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#17 Příspěvek od mildakcc » pon 29 zář, 2008 10:12

Při počítání mějte rozhodně trpělivost. Doba po kterou se to počítá rozhodně neodpovídá ukazateli v klientovi. Doba výpočtů je na mojí kartě přes 10 hodin a to dost přes. Kredity jsou ale velice slušné. 33zzz
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
Drago
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 156
Registrován: ned 06 led, 2008 20:42
rok narození: 18 črc 1983
Bydliště: Trebon, Tyn n. Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#18 Příspěvek od Drago » úte 30 zář, 2008 01:53

Drago píše:Tak dnes sem nainstaloval do kompika GF9800GT512RAM, trochu potaktil( 620jadro 2000pamet 1600shadery) a znova projekt spustil, prace ve 2D vcetne videa je jiz plynula (i kdyz zpomaleni je mirne znat)... tak sem docela zvedav jak dlouho se budou jednotky pocitat a kolik to bude sypat kreditu :?:
Tak po nekolika dnech, kdy sem se marne snazil vychytat zacatek a konec pocitani jednoty, me napadlo se podivat do stderr out v detailu jiz odevzdane jednoky a hle nasel sem dobu pocitani 45ff
Takze vysledek na me grafice je 3232 creditu za cca 18.5 hod coz odpovida cca 4200 creditu / den a to je pro mne je velice potesujici :smt045

micmene me mrzi ze si BM neumi regulovat prioritu na GPU a jede porad naplno tudiz na hry a HD video musim projekt pozastavovat :smt102
Obrázek Obrázek R.I.P. IQE
Muž tvoří a vychovává svět. Muže však vychovává žena.
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-MIGUEL DE CERVANTES y SAAVEDRA

Intel i7 920 @3,2GHz * 6GB DDR3 @1600MHz * Gigabyte EX58-UD5 * NVidia GTX 285OC2 1024MB @691/2592/1566MHz * RAID0 4.2TB * Seasonic M12-700 700W * Win 7 x64 Build 7600 RTM
(-: ɐqɯɐɹɐʞ ɾɐ

Korba
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 31
Registrován: pon 24 zář, 2007 13:48

Re: GPU Grid na Windows

#19 Příspěvek od Korba » čtv 02 říj, 2008 20:23

Čest. Zde Drsoň.
Já mám v PC Nvidia 280GTX.
Zatím mám RAC 3,305.59 po 13 dodělaných jednotkách, ale každý den stoupá RAC po přímce. Uvidím kdy se zastaví. Jasoň má Nvidia 8600GT a zhruba stejnou konfiguraci, tak uvidíme jak si povede, ale připojil se teprve včera.


CoreDuo 8600 3,33Ghz@4,12GHz, 4GB DDR2, 280GTX, přes 2TB HDD a Dell 30" monitor

Uživatelský avatar
Drago
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 156
Registrován: ned 06 led, 2008 20:42
rok narození: 18 črc 1983
Bydliště: Trebon, Tyn n. Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#20 Příspěvek od Drago » pát 03 říj, 2008 01:32

Korba píše:Čest. Zde Drsoň.
Já mám v PC Nvidia 280GTX.
Zatím mám RAC 3,305.59 po 13 dodělaných jednotkách, ale každý den stoupá RAC po přímce. Uvidím kdy se zastaví....
Hmm koukam ze jednotka se ti spocte za necelych 8h... tj cca 10000 kreditu za den... mazec... hodne naslapla karta :smt038
Obrázek Obrázek R.I.P. IQE
Muž tvoří a vychovává svět. Muže však vychovává žena.
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-MIGUEL DE CERVANTES y SAAVEDRA

Intel i7 920 @3,2GHz * 6GB DDR3 @1600MHz * Gigabyte EX58-UD5 * NVidia GTX 285OC2 1024MB @691/2592/1566MHz * RAID0 4.2TB * Seasonic M12-700 700W * Win 7 x64 Build 7600 RTM
(-: ɐqɯɐɹɐʞ ɾɐ

Odpovědět

Zpět na „GPUGRID“