GPU Grid na Windows

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17589
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#101 Příspěvek od forest » ned 07 čer, 2009 21:54

Práce je dost, spíše bude nějaký problém u tebe. Nemáš málo místa na disku, nastavenou moc molou zásobu, nebo něco podobného?

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#102 Příspěvek od mildakcc » ned 07 čer, 2009 22:14

Já tenhle problém nemám, mám dvoujádro, počítám jeden úkol climateprediction a druhé jádro s grafikou jede na GPUGRID a nemohu si stěžovat.
Chce to občas mrknout co se v počítači děje 33ooo .
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#103 Příspěvek od Betonář » ned 07 čer, 2009 22:26

Foreste je to proste nedotazeny, ani se jim nedivim - za chvili se bude pocitat pres OpenCL a CUDA pujde do propadliste dejin. Proste jsem jen nutne potreboval vyjadrit svuj nazor.

Ono to v ideanim pripade funguje, kdyz clovek najde pomer mezi GPU a CPU vypoctama a zada podle toho preference. Na mem PC nechavam beze CPU vypocty stale (4jadro) a GPU vypinam , kdyz hraju - tj nekdy stale od rana do vecera parim a GPU vypocty stoji a CPU se pocitaji pomaleji. GPU vypocty nasledne nestiham do deadline a tedy je rusim a problem je na svete.

Ono staci pouze pozastavit ostatni projekty a pak si vyzadat praci, ale to na to clovek musis furt myslet.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#104 Příspěvek od mildakcc » ned 07 čer, 2009 22:39

Ahojky, budeš si muset vybrat jestli hrát a nebo počítat GPUGRID. Deadline je dost krátká a výpočet musí tudíž běžet většinu času co máš puštěné PC. Toho si sěš myslím vědom když píšeš že nestíháš odevzdávat včas. Když se rozhodneš počítat GPUGRID a chceš mít co nejmíň starostí tak Ti mohu doporučit stejný model který používám, v Tvém případě 3 úkoly climateprediction a jedno jádro nechat s grafikou GPUGRIDU a nebo použít BAM se kterým nemám žádnou zkušenost a nevím co všechno umí protože ho prostě nemám důvod používat.
Mě to frčí v pohodě.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17589
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#105 Příspěvek od forest » pon 08 čer, 2009 07:08

To co popisuješ, nelze nazvat rozhodně "nedotažením". V podstatě si stěžuješ na délku výpočtu, respektive krátkou dedline. K tomu lze doporučit pouze otestovat ostatní GPU projekty, nebo se smířit s tím, že GPU do výpočtů při svém vytížení PC zapojit momentálně nemůžeš.
Výpočty na GPU jsou do určité míry nedotažené, ale stejně jako u CPU je to jen o využití zbytkového výkonu. Ten když nemáš k dispozici, nedá se nic dělat.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#106 Příspěvek od mildakcc » sob 25 črc, 2009 15:15

Tak jsem se dostal do pěkné břečky... Nainstaloval jsem nové WHQL ovladače Nvidia 190.38 a přeinstaloval klienta na verzi 6.6.36 a to je konec. Přestal počítat, stáhne si novou práci u úkolu napíše připraven a nepočítá. Jinak mám Vistu a při instalaci jsem neměl zaškrtnuté políčko ohledně jakéhosi chráněného režimu či co to je, tím už jsem si před časem prošel ale nevím si rady co je s tím teď že se nechce rozjet. Pokud budete mít někdo radu tak sem s ní prosím. :smt017
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#107 Příspěvek od mildakcc » sob 25 črc, 2009 15:23

Problém vyřešen... V této verzi klienta je v záložce nastavení/předvolby nezaškrtnuté políčko "Používat GPU pro výpočet když je počítač běžně používán" . Zjišťuji že s každou novější verzí je třeba toho stále víc nastavit - nevadí alespoň je co dělat.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
gigadisk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 824
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#108 Příspěvek od gigadisk » pon 03 srp, 2009 22:18

Tak tady mám taky problém s počítáním pod GPU, viz můj post na AQUA http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =20#p25156 akorát s tím rozdílem, že tady to padá po 10 až 18 sekundách a vždy se mi v tu chvíli zasekne komplet počítač a nereaguje vůbec nic. Asi to není tak snadný jak to vypadá. Jinak verze boincu je ještě 6.6.36 fakt jsem si nepředstavoval zase nic těžkýho a ani nic jednoduchýho, ale nainstalovat ovladač ke grafice umím a snad by to mělo stačit k tomu, aby to počítalo s výsledky.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#109 Příspěvek od nenym » pon 03 srp, 2009 22:54

2 gigadisk:
předpokládám, že jediné, co ti jede, je Collatz. Odhaduji, že máš drivery 190.xxx. Pokud chceš počítat GPUGRID, couvej zpět na 185.xxx. Blíže zde.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17589
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#110 Příspěvek od forest » pon 03 srp, 2009 22:59

Potřebuješ ovladače ke GPU, ale i CUDA ovladače a také ty SDK myslím.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#111 Příspěvek od mildakcc » pon 03 srp, 2009 23:38

Koukám na podpis a musím se zeptat co máš za grafickou kartu protože tam vidím Radeona 1600. To mi nějak nesedí.
Jinak používám Driver 190.38 a nemam problema :) ale na jiných sestavach může být problém, já mám jen ten že tenhle driver nezná ani nový riva tuner takže si nemohu pomoct k lepšímu výkonu.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 796
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#112 Příspěvek od LookAS » pon 03 srp, 2009 23:59

rivatuner je ztracenej tusim od 185.85, ale muzes zkusit toto, pak by ti pretaktovani fungovat melo:

Kód: Vybrat vše

V RivaTuneru vyber záložku "Power user" -> "RivaTuner\system" a změn hodnotu "ForceDriverVersion" na 19038 
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#113 Příspěvek od mildakcc » úte 04 srp, 2009 00:09

Jde to, DÍKY!!!! Jsem na svých obvyklých taktech.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#114 Příspěvek od Betonář » úte 04 srp, 2009 22:03

LookAS píše:rivatuner je ztracenej tusim od 185.85, ale muzes zkusit toto, pak by ti pretaktovani fungovat melo:

Kód: Vybrat vše

V RivaTuneru vyber záložku "Power user" -> "RivaTuner\system" a změn hodnotu "ForceDriverVersion" na 19038 
Ja jsem presel na EVGA Precision - funguje taky dobre i s grafikami jinych znacek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#115 Příspěvek od nenym » stř 05 srp, 2009 00:51

Tak jsem musel trapně couvnout až na 182.xx. I na 185.xx originál od ASUSu mě úlohy tak po 1,5 hodině zhavarovaly 3 po sobě. Teď už druhá drží bez problémů. Asi mám něco shnilého ve stroji..... :smt017. Se 185.xx WHQL verzí jsem měl stejné problémy, ale toto jsem nečekal.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
pepiik
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 221
Registrován: pát 19 led, 2007 16:20
Bydliště: ČL
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#116 Příspěvek od pepiik » stř 05 srp, 2009 13:31

gigadisk píše:Tak tady mám taky problém s počítáním pod GPU, viz můj post na AQUA http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... =20#p25156 akorát s tím rozdílem, že tady to padá po 10 až 18 sekundách a vždy se mi v tu chvíli zasekne komplet počítač a nereaguje vůbec nic. Asi to není tak snadný jak to vypadá. Jinak verze boincu je ještě 6.6.36 fakt jsem si nepředstavoval zase nic těžkýho a ani nic jednoduchýho, ale nainstalovat ovladač ke grafice umím a snad by to mělo stačit k tomu, aby to počítalo s výsledky.
Jak se ti to podarilo vyresit? Mam ten samej problem, az na to kompletni zaseknuti, me to hodi jen chybovou hlasku a jednotka se ukonci s chybou. Boinc 6,6,36, win xp, driver 182,08. Prosim poradte kdokoli.
/\/\/ Obrázek \/\/\ . . . WCG:ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek . . . Obrázek
I like this profil: Einstein, Roseta, Malaria, uFluids, PrimeGrid, Simap, SETI, Lieden, QMC. Předem děkuji Pepiik

Uživatelský avatar
gigadisk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 824
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#117 Příspěvek od gigadisk » stř 05 srp, 2009 22:27

pepiik píše: Jak se ti to podarilo vyresit? Mam ten samej problem, az na to kompletni zaseknuti, me to hodi jen chybovou hlasku a jednotka se ukonci s chybou. Boinc 6,6,36, win xp, driver 182,08. Prosim poradte kdokoli.
Nějak, nepomohla ani reinstalace systému, instalace 185.xx ani 190.xx vrátil jsem grafiku zpátky do krabice a jdu jí vrátit tam kde jsem ji koupil a asi vydržím zase delší dobu, než to bude fakt za něco stát, nebo zkusím jiný kousek od jiného výrobce. Jinak test na paměti grafiky vykázal chyby, takže asi něco bude v tom, ale ve hrách to poznat nešlo. Když jsem kartu vyndával, tak byla hodně horká, na můj v kus až moc. Možná zkusím tu od ASUSU, ještě uvidím fakt teď nějak nemám náladu experimentovat. V PC je stará ATI1600PRO 512MB na kraviny to stačí.
Naposledy upravil(a) gigadisk dne čtv 06 srp, 2009 11:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17589
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#118 Příspěvek od forest » čtv 06 srp, 2009 06:23

Zkusil bych jinou kartu, na vadný kus můžeš narazit kdykoliv a u kohokoliv. Ještě že máme DC, které podobné vady netoleruje a ukáže je hned v počátku.

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: GPU Grid na Windows

#119 Příspěvek od nemo » čtv 06 srp, 2009 23:18

Asi bude naozaj vadna. Ja osobne som zacinal s 9800GT nasledovalo 9800GT + 9600GT a momentalne 9800GT + GTS250 a nikdy som nemal problem. Mozem odporucit len oficial fora , tam sa obcas ludia ktorym to nechodi vyskytuju .

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17589
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#120 Příspěvek od forest » pát 07 srp, 2009 05:56

To spojení dvou GPU uvádíš jako že jsi je jel na jedné mašině? Já myslel že to dělá neplechu, když nejsou ze stejné modelové řady. Nebo jsi počítal jen na jedné z nich?

Odpovědět

Zpět na „GPUGRID“