GPU Grid na Windows

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: GPU Grid na Windows

#121 Příspěvek od nemo » pát 07 srp, 2009 08:31

Mam ich sucastne v jednom PC a nieje absolutne ziaden problem. Mam AMD PH II na 790FX doske + dve Nvidie. Vbuducnu mozno zapojim aj tretiu ale na to us by som musel menit aj zdroj , momentalne to utiahne 500W Enermax.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17600
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#122 Příspěvek od forest » pát 07 srp, 2009 19:36

A počátáš na obou projekty pod BOINC?

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: GPU Grid na Windows

#123 Příspěvek od nemo » sob 08 srp, 2009 14:44

Na cpu pocitam seti na gpu GPUGRID (ID: 26807). Aj ked sa tam v statistikach nerozlisuju rozne gpu v jednom pc , je to osadene tak ako som pisal. Uvadzaju tam len celkovy pocet osadenych gpu. :smt023

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17600
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#124 Příspěvek od forest » sob 08 srp, 2009 21:40

A to ti jedou dvě jednotky GPU-Gridu naráz, každá s jiným výsledným časem?

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: GPU Grid na Windows

#125 Příspěvek od nemo » ned 09 srp, 2009 00:18

Ano presne ako pises. Jedna karta ma 112 shaderov a druha 128 a od toho sa odvyja aj vysledny cas spocitania jednotky. Wste by som upozornil ze rozpocitane jednotky nepreskakuju medzi kartami. Kazda karta si dopocita jednotku ktoru zacne, neda sa zacat jednou kartou a dopocitat druhou.

Zík
15.7894736842 %
15.7894736842 %
Příspěvky: 146
Registrován: pon 01 čer, 2009 14:50
ID CNT statistics: 10937

Re: GPU Grid na Windows

#126 Příspěvek od Zík » ned 09 srp, 2009 02:31

Tak právě se mi dopočítala první jednotka na kartě geForce 8600M GT 256. Oproti počítání na geForce 8800 GTS 512, kde je doba cca 16h, výpočet trval o chlup déle 91 hodin :roll:, do deadline zbývá zhruba den, lze to tedy stihnout při téměř nepřetržitém provozu 45ff, teplota GPU se mi pohybovala kolem 90 stupňů, s noťasem šlo sice pracovat, ale nebylo to nic moc, na sledování videa už to nebylo.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#127 Příspěvek od mildakcc » úte 11 srp, 2009 19:52

Ohledně ovladačů grafické karty které se zde nedávno řešily... Koukal jsem na stránky GPU Gridu na top počtáře a velká většina jich jede na ovladačích 190.38 a to bez ohledu na verzi Windows takže Win XP počínaje a 64bit Win7 konče. Pokud má někdo ještě nějaký problém s těmito ovladači tak to rozhodně nebude nekompatibilitou s BOINC klientem ale z jiného důvodu, například konfigurací PC nebo nějakým softwarem který přistupuje k tomuto ovladači nestandardně a tím znemožňuje korektní funkci CUDA aplikací.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17600
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#128 Příspěvek od forest » úte 11 srp, 2009 22:05

A jakou k tomu používají verzi BM když jim to šlape?

Uživatelský avatar
gigadisk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#129 Příspěvek od gigadisk » stř 12 srp, 2009 14:33

Tady posílám to co jsem poslal na forum GPU gridu, celé moje nastavení i se soubory a chybou, pokud někoho něco napadá, tak sem s nápady. Pořád mi jednotky padají okamžitě po zahájení počítání a určitě mi něco chybí, jen nevím co.

http://www.gpugrid.net/forum_thread.php ... true#11822

EDIT: Tak mi kluci poradili a funguje mi to!!! Problém byl v ovladačích, 182.xx musely jít pryč a se 185.xx to funguje, prý nepodpora CUDA2.2. Asi fakt chtělo začít úplně od začátku a nesnažit se o nějaká kouzla, tak přece jen ta první grafika byla vadná, jak mi to ostatně i dokázal test. takže všem počtářům zdar a já můžu konečně sledovat jak stoupá RAC. :smt023

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#130 Příspěvek od mildakcc » stř 12 srp, 2009 15:49

Verze Boinc Managera u jiných počtářů bohužel zjistit nevím jak. Já osobně používám výše zmíněné 190.38 ovladače a verze Managera je 6.6.36 a verze widgetů 2.8.7. V této SW konfiguraci je vše funkční jak na mém PC tak na PC kamaráda který má Intel platformu a GPU 9800GT s 512MB paměti. Pak bych se zeptal Gigadiska jestli jsi nezkoušel s touto novou a již funkční grafikou ovladač 190.38?
Pokud ne a je jejich test v plánu tak je vhodné grafiku odinstalovat přes správce zařízení s tím že se při odinstalu použije volba odstranit software ovladače a po restartu by měla být VGA identifikována jako standardní VGA adaptér. Tím je jistota že nové ovladače budou čisté a bez starých knihoven a tím pádem i funkční.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
gigadisk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#131 Příspěvek od gigadisk » stř 12 srp, 2009 16:04

Jo staré ovladače jsem odstranil přes odinstalování starých a nové ovladače zatím v plánu instalovat nemám, dokud tu funguje na těch 185.xx tak je tam nechám. Jsem rád, že nakonec se to tak jednoduše vyřešilo a počítat se dá docela snadno, teď mi nezbývá, než rozhejbat GPU na AQUA a Colatz. Pak už můžu říct, že mi funguje všechno. Boinc managera mám 6.6.36.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#132 Příspěvek od mildakcc » čtv 13 srp, 2009 22:23

Tak to je fajn že už to jede.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
pepiik
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 221
Registrován: pát 19 led, 2007 16:20
Bydliště: ČL
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#133 Příspěvek od pepiik » čtv 20 srp, 2009 13:56

jj taky se mi to uz povedlo rozhybat, ovladace 182 jsem vymenil za 185 a zatim wu Gpu-Grid jede.
PS: jen mi bylo divny ze predtim mi Gpu-Grid se 182 fungoval a pak ne... a mezitim co mi Gpu-Grid neslo tak jsem na tech ovladacich pocital Aqua i Colatz a vse spocitane v poradku.
/\/\/ Obrázek \/\/\ . . . WCG:ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek . . . Obrázek
I like this profil: Einstein, Roseta, Malaria, uFluids, PrimeGrid, Simap, SETI, Lieden, QMC. Předem děkuji Pepiik

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: GPU Grid na Windows

#134 Příspěvek od nemo » čtv 20 srp, 2009 17:03

To bude tym ze GPUGRID momentalne vyzaduje drivre 185.xx a novsie.

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows - VYŘEŠENO

#135 Příspěvek od Betonář » ned 06 zář, 2009 16:07

Mi dlouho mi vadilo, jak diky pocitani na GPU clovek musi stale boinc hlidat a stejne PC bezi drtivou vetsinu casu vyuzite jen cstecne a nebo pocita stare WU. Rozhodl jsem se tedy aktualizovat klienta s nadeji, ze podpora vypoctu na GPU bude zase o hlup dal, ale to jsem se sakra mylil. Klient boinc_6.6.36_windows_x86_64 mi na Vistach 64 s ovladaci 190.62_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql vubec nepocita. Ani kdyz pozastavim ostatni (CPU) projekty. V logu se navic pisi nejake nesmysly:
6.9.2009 16:03:03 GPUGRID Message from server: Full-atom molecular dynamics on Cell processor is not available for your type of computer.
Nevite, cim by to mohlo byt ? Reinstalace driveru, klientu a restarty jsem zkousel

Edit: V nasatveni je nova polozna, ktera zamezuje pocitani na grafice pri normalnim pouzivani pocitace. Tj problem vyresen

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#136 Příspěvek od mildakcc » ned 06 zář, 2009 21:16

Přesně tak, v nabídce je nová položka, také jsem to tady řešil a také sám vyřešil... 45hh
Jen tak mimochodem na Win7 64bit CZ s ovladači 190.62 jedou výpočty GPUGridu také bez problémů.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#137 Příspěvek od Betonář » ned 06 zář, 2009 22:05

To nerikaj moc nahlas, protoze to neni pravda :) (v mem pripade) Manager se nemuze pripojit k zadnemu projekt a tak PC moc nedela 33ooo

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#138 Příspěvek od mildakcc » ned 06 zář, 2009 22:18

Tak to bude nějaká zapeklitá chyba která se těžko hledá ale mi to prostě jede takže asi takhle... Chtělo by to přijít na to proč mě to jede a tobě ne protože lidí s podobným nebo stejným problémem bude co nevidět dost a mohlo by je to odradit od distribuovaných výpočtů a to by nebylo dobré. :smt017

Hází manager nějakou chybovou hlášku?
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#139 Příspěvek od Betonář » ned 06 zář, 2009 22:29

No bude to nejaka chyba na me strane. Obecne to urcite funguje. Ja jsem dnes zjistil, ze 10mesicu stara instalce Vist uz neni tak uplne stabilni a tak jsem se zacal pomalu stehovat do W7. Prvne kdyz jsem nainstaloval boinc, tak vse jelo perfektne, ale od dalsiho spusteni nejde nic. Manager se mi furt pta, jestli chci navazat spojeni s projekty a jeste se mi tam objevuje jedna pekne otravna hlaska - cosi o navazovani spojeni, ale chyby zadne - vsechny zalozky prazdne.

Zatim jsem to nijak neresil, instaloval jsem jine veci a na tohle se podivam pozdeji, dam vedet

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#140 Příspěvek od mildakcc » ned 06 zář, 2009 22:32

Manipuloval jsi se zálohou souborů projektů nebo jsi měl vše dopočítané a začínal jsi s čistým štítem?
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Odpovědět

Zpět na „GPUGRID“