GPU Grid na Windows

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#141 Příspěvek od Betonář » ned 06 zář, 2009 23:15

Uplne odznova.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17733
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#142 Příspěvek od forest » pon 07 zář, 2009 07:21

Zkusil bych v BM zaškrtnou "Počítat nepřetržitě" a "Trvalé připojení k síti". Možná že máš někde něco špatně nastavené a provoz "podle nastavení" může někde dělat neplechu. Pokud to pomůže, hledal bych chybu v nastavení. Pokud ani to nepomůže, tak bych BM komplet přeinstaloval.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9900
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#143 Příspěvek od vkliber » pon 07 zář, 2009 08:46

Betonář píše:... Prvne kdyz jsem nainstaloval boinc, tak vse jelo perfektne, ale od dalsiho spusteni nejde nic. Manager se mi furt pta, jestli chci navazat spojeni s projekty a jeste se mi tam objevuje jedna pekne otravna hlaska - cosi o navazovani spojeni, ale chyby zadne - vsechny zalozky prazdne.
Zdarec.
Předpokládám následující stav :
- Instalace BOINC + připojení se k nějakému projektu + úspěšné počítání
- Následný restart
- Manager háže hlášky co píšeš a ... všechny záložky jsou prázdné

To vypadá na nějaké oprávnění.
Nemáš nastartovaný BOINC Client (který by se měl nastartovat automaticky po startu systému, nebo automaticky po startu BOINC Managera) a tudíž se ti v BOINC Manageru nezobrazují žádné projekty. Zkontroluj jestli běží proces boinc.exe. Pokud běží, tak v BOINC Manageru v menu klepni na "Nastavení"/"Volba počítače" a do "Jména počítače" napiš localhost mělo by ti automaticky naskočit heslo a po OK by jsi se měl spojit s BOINC Clientem. Pokud to nefunguje, tak bude skutečně někde chyba s oprávněními.
Jak jsi to instaloval? Pod svým účtem, nebo jako lokální administrátor?
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#144 Příspěvek od Betonář » pon 07 zář, 2009 19:36

Tak to, co radi Forest jsem zkousel sam a vkliberovy rady nepomahaji. Boinc jsem reinstaloval a situace se opakuje. Po instalci je vse ok, ale po dalsi spusteni jsou opet prazdne zalozky, CPU/GPU nepracuji a dostavam hlasku "comminicationg with boiunc client. Please wait" a stim, ze nekdy to i nacte projekty/jednotky, ale nic se nepocita. Obcas po delsi dobe dostavam hlasku, kde potvrzuji, ze se chci znuvu pokusit pripojit k manageru/klientu (ted uz nevim).

Instaloval jsem s defaultnim nastavenim

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7070
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#145 Příspěvek od nenym » pon 07 zář, 2009 19:44

Vidíš ve správci úloh proces boinc.exe? Pokud ano, pod jakým uživatelem?
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 515x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2428
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: GPU Grid na Windows

#146 Příspěvek od Honza » pon 07 zář, 2009 20:26

Betonář píše:Tak to, co radi Forest jsem zkousel sam a vkliberovy rady nepomahaji. Boinc jsem reinstaloval a situace se opakuje. Po instalci je vse ok, ale po dalsi spusteni jsou opet prazdne zalozky, CPU/GPU nepracuji a dostavam hlasku "comminicationg with boiunc client. Please wait" a stim, ze nekdy to i nacte projekty/jednotky, ale nic se nepocita.
Je to známá chyba posledních verzí BOINC.
Bohužel si nepamatuji podrobnosti - za jakých okolností k tomu dochází - a vzhledem k tomu, že mě to [zatím] nepotkalo (provozuji 2 klienty na posledních verzch, nyní 6.10.3 ve Win 2008 R 2), dále jsem to neřešil.
"nejjednodušší" cestou pro postižené by zatím návrat ke starším verzím.

Betonář
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 led, 2009 01:16

Re: GPU Grid na Windows

#147 Příspěvek od Betonář » úte 08 zář, 2009 18:23

To vypada, ze budu rollbackovat az do minuleho stoleti :smt045 Ani ta verze doporucovana na tymovem webu nejde. Tak to vypada, ze se muj pretaktovany nehalem i grafika budou flakat. No snad to za me dozene IQE, na ktery jsem prispel mensim obnosem. Diky za trpelivost a dejte mi vedet az bude manager vyladenejsi - treba se Sandy Bridge bude fungovat lepe :smt017

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7070
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#148 Příspěvek od nenym » úte 08 zář, 2009 21:03

To co popisuješ (jestli tomu dobře rozumím) se u mě párkrát projevilo za dosti komplikovaných okolností. Měl jsem připojených několik - nejméně 5 - projektů s RS 1000 (exoty typu LHC/MM/Pirates/Almere Test), které byly bez práce. Nějakou shodou náhod byly bez práce i standardní dva projekty s RS 200 - 400 a práci měly pouze záložní s RS 20 - 50. No a core nějak nevzalo na vědomí, že by se taky mohlo poptat po těch úplně nejslabších projektech a pořád dokola obvolávalo těch 7 s RS>200. Efekt byl ten, že se manager k core vůbec nedokázal připojit - psalo to "connecting to client" a záložky byly prázdné, protože client (=core) neodpovídal. Od té doby připojuji na každý stroj s core 6.6.36 nejméně 4 stabilní projekty s RS aspoň 200 (pokud tam mám exoty s RS 1000).
Nevím, jestli je to tvůj případ. S core 6.4.7 a staršími se mi to nestalo.
Takže buď návrat k nějakému archeologickému klientu nebo zkus projekty přidávat po jednom a začni s tím, který má zaručeně práci. Pokud se ti to kousne hned po prvním, který má zaručeně práci, tak je problém někde úplně jinde...a netuším kde. Hledal bych to asi v komunikaci core - boinc servery.

Pokud to ovšem není banální chyba instalace a manager se k core nedokáže připojit, protože nesmí/nemůže ze systémových důvodů, případně nemá k čemu. Proto ten můj dotaz včera - VIDÍŠ VE SPRÁVCI ÚLOH PROCES BOINC.EXE? Pokud ano, jaký je jeho vlastník a jaký vlastník je procesu boincmgr.exe?

EDIT: Ještě je jedna možná příčina, ale to snad ani nepřipadá při normální odpovědné manipulaci v úvahu - nejedou ti dva magoři najednou (pozná se to ve správci úloh)? Nepozorností to lze zařídit velmi snadno.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 515x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#149 Příspěvek od Don » stř 30 zář, 2009 21:45

je dobre, kdyz BM ukazuje rozdeleni prace na 50% mezi WCG a GPUGrid? bude WCG vyuzivat dal obe jadra CPU a grid pojede jen na GPU s drobnym vyuzitim CPU?

//edit: a jeste jedna otazka... jaka verze BM je idealni? mam tu ofic. ze stranek gpugridu coz je 6.10.3
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#150 Příspěvek od Don » čtv 01 říj, 2009 08:02

zapomel jsem jeste verzi nv ovladacu... 190.38
vsiml jsem si, ze mi v noci jedna jadnotka havarovala.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#151 Příspěvek od Don » čtv 01 říj, 2009 09:55

a jeste jeden dotaz... je mozne aby vypocet jedne WU trval 16h?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
RoKro
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 568
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#152 Příspěvek od RoKro » čtv 01 říj, 2009 10:03

Nemam s tim moc zkusenosti, ale kdyz jsem zkusil pocitat dohormady primegrid a gpugrid, tak mi na dvoujadre jely najednou tri ulohy. Dve primegrid a jedna gpugrid - ta ukazovala vyuzitu 0,02 CPU a jela hlavne na GPU. A ten cas - u gpgridu zalezi ohromne na karte. Na my sockovsky 8600GT trva jedna jednotka snad 80 hodin (jenom jednou jsem stihnul dopocitat do limitu, takze zatim tenhle projekt dal nejedu).
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#153 Příspěvek od mildakcc » čtv 01 říj, 2009 10:28

Nazdárek, u mě je to různé... Některé jednotky trvají 15 a některé třeba 20 hodin. Ohledně počítání a s jinými projekty je to různé. Stalo se mi že třeba AQUA zatěžovala CPU natolik že se prodlužovala i doba zpracování GPUGridu, protože GPUGrid přeci jenom kousek procesoru potřebuje a pokud nemá dost velkou část tak se pak fláká grafika.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: GPU Grid na Windows

#154 Příspěvek od Karel743 » sob 03 říj, 2009 10:19

1 WU GPUGrid mi trvala 7,5h a jinak to ukazuje 2:02 normálního předpokládaného času. Podle ubíhajícího času 5,5h.
Na 1 odevzdanou 2x tohle: Error while computing. Jestli toho udělá v řadě víc, tak se vracím k Foldingu... Musel jsem snížit přetakt GPU ze 717 na 701, aby se to nekousalo, teplota klesla z 89 na 87°C.

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#155 Příspěvek od mildakcc » ned 27 pro, 2009 11:50

Situace se začíná komplikovat i v tom že jednotky jsou stále náročnější a na 8800GT už lezou zpravidla přes 20 hodin a při běžném používání PC kdy se při výpočtech nedá koukat na videa je problém stihnout dopočítat včas protože když se občas kouknete a film a u toho pozastavíte výpočet a pak v noci kdy chcete klid a opět se výpočet zastaví tak je problém na světě. Vypadá to že bude potřeba nová karta ale ve stavu věcí jak jsou to vypadá že moji oblíbenou Nvidii asi opustím protože se výpočetní výkon u ATI výrazně posunul vpřed kdežto Nvidia dnes není žádný zázrak. :smt022
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#156 Příspěvek od Don » ned 27 pro, 2009 17:10

mam taky dotaz diky tomu, ze jsem vypnul rozsireni plochy prestala mi druha gpu (9800gt) pocitat a vsechny jednotky na ni nasakaly do chyby vypoctu. nez jsem si toho vsiml, kartu mi ot odstrihlo a uz probiha pouze jeden vypocet.

nejaky napad jak obnovit vypocet na te karte?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#157 Příspěvek od mildakcc » ned 27 pro, 2009 17:32

Nazdárek, při výpočtu na více kartách se počítá více úkolů podle počtu karet nebo jeden za druhým ale jen rychleji? Já měl k dispozici druhou 8800gt jen na velice krátkou dobu (na 1 den) a už je to dlouho ale nepamatuji se že bych měl problémy s tím že po odebrání karty by nějaká jednotka havarovala.... I když tohle dost jiný případ a navíc jsem nepoužíval rozšířenou plochu. každopádně pokud jednotka jednou zhavaruje tak již není cesty zpět a odvedená práce jde do kopru a nic se s tím nedá dělat.
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#158 Příspěvek od Don » ned 27 pro, 2009 17:48

kazda jednotka se pocita na jedne karte. jedna jednotka se zkratka dopocitala normalne... behem toho jsem vypnul rozsireni plochy a od te doby jakmile se jednotka stahla a zacla pocitat okamzite havarovala (cca 2s).
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#159 Příspěvek od mildakcc » ned 27 pro, 2009 18:53

To je zajímavej úkaz, pokud máš 2x 9800 tak bych se zeptal jestli jsi zkoušel ovladač VGA... To se mi stalo 2x nebo 3x a po jeho reinstalu se vše vrátilo do normálu. Taky bych chtěl upozornit na ovladače se kterýmy jsem teď trochu bojoval kvůli jiné aplikaci a ukázali se mi jako plně funkční 190.38 což bohužel nejsou poslední. Jsou i o dost novější ovladače a WHQL tedy ověřené, ty se v mém případě neosvědčily. To však nemusí mít s Tvýmy problémy nic společného ale když si člověk neví rady tak se hodí cokoli.
Ať se daří a držím palce. Jinak :smt102
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: GPU Grid na Windows

#160 Příspěvek od nemo » ned 27 pro, 2009 19:30

Don píše:mam taky dotaz diky tomu, ze jsem vypnul rozsireni plochy prestala mi druha gpu (9800gt) pocitat a vsechny jednotky na ni nasakaly do chyby vypoctu. nez jsem si toho vsiml, kartu mi ot odstrihlo a uz probiha pouze jeden vypocet.

nejaky napad jak obnovit vypocet na te karte?
Moznost mas asi jedinu a to zahodit Vistu a dat si w7 , v nej plochu roztahovat netreba.

Odpovědět

Zpět na „GPUGRID“