GPU Grid na Windows

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#161 Příspěvek od Don » ned 27 pro, 2009 20:43

no jde o to, ze uz mi ta karta nepocita vubec... jestli kvuli velke chybovosti. proste mi pocita jen jedna karta (8800GTS) dalsi jednotka je "pripravena", ale tak jak to bylo pred tim, ze se pocitaly dve najednou tak ee :smt022
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#162 Příspěvek od Don » úte 29 pro, 2009 13:14

tak uz jsem to rozchodil, ale pro zmenu se mi karta jednou za cas prepne do D modu a pak spadne vypocet a jednotka se zhrouti
poradi nekdo?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#163 Příspěvek od nenym » úte 29 pro, 2009 14:17

Myslíš 2D mód? Na to existuje v rivatuneru prevence. Používám to i na 9600GT, takže se patrně jedná o univerzální postup.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#164 Příspěvek od Don » úte 29 pro, 2009 15:14

jj 2D mod diky zkusim pouzit :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#165 Příspěvek od Don » úte 29 pro, 2009 22:36

pro zmenu se mi zacal objevobat novy problem a to je pad jednotky hned nekolik sekund po startu vypoctu. dokaze nekdo poradit co je spatne?

Kód: Vybrat vše

MDIO ERROR: syntax error in file "structure.psf", line number 1: failed to find PSF keyword
ERROR: mdioload.cu, line 172: Unable to read topology file

called boinc_finish
zkusil jsem ted pustit collatz na gpu a ten jede v pohode a to byva nachylnejsi na pady nez GPUGrid
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17598
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#166 Příspěvek od forest » stř 30 pro, 2009 05:34

Myslím že nejnáchylnější na pády je právě GPUGRID a Collatz většinou přežije vše 45cc

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#167 Příspěvek od Don » stř 30 pro, 2009 08:12

rikaji tedy neco nekomu tyto chyby?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#168 Příspěvek od nenym » úte 30 bře, 2010 19:32

Doporučuji Wirouzím cruncherům s jádrem 200 (GTX 260+), vyzkoušet beta berzi 6.22, zdá se, že funguje dobře a dává vysoký kredit. Mně to jede i na jádru 92 (9600 GT), ale tam výrazné zvýšení kreditu proti 6.03 nepozoruji. Ovšem je to beta, takže bez záruky úspěchu, sem tam to někomu vybuchne.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#169 Příspěvek od nenym » stř 31 bře, 2010 08:25

Pozor změna, pod značkou 6.22 běží nově cuda 3.0, která patrně funguje pouze na Fermi. Aspoň mně a některým dalším tasky vybuchnou ihned na startu jak na jádře 200, tak 92. Zkusím se prohrabat popisy driverů, ale mám za to, mám s cuda 3.0.

EDITZdá se, že s WHQL driverem 197.13 jede i jádro 200. Jdu dělat pokus s jádrem 92.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#170 Příspěvek od nenym » stř 31 bře, 2010 09:54

nenym píše:EDITZdá se, že s WHQL driverem 197.13 jede i jádro 200. Jdu dělat pokus s jádrem 92.
Funguje to i na 9600GT.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 796
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#171 Příspěvek od LookAS » stř 31 bře, 2010 10:14

Mne na gtx285 s 196.75 par jednotek dojelo uspesne do konce, ale vetsina konci chybou ihned po startu. Opravdu to ty 197.13 nejak zlepsi?
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#172 Příspěvek od nenym » stř 31 bře, 2010 10:23

No musíš se podívat do těch úloh, které vybuchly, nějaké tasky jsou vadné. Pokud vybuchly jenom tobě, tak je problém s driverem, pokud i ostatním, tak je problém v úloze. Také to dává jinou hlášku, toto je chyba úlohy

Kód: Vybrat vše

<core_client_version>6.10.18</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
Nespr�vn� funkce. (0x1) - exit code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
# Using device 0
# There is 1 device supporting CUDA
# Device 0: "GeForce 9600 GT"
# Clock rate: 1.62 GHz
# Total amount of global memory:                 536543232 bytes
# Number of multiprocessors:                     8
# Number of cores:                               64
MDIO ERROR: cannot open file "restart.coor"
</stderr_txt>
]]>
Nesmíš se nechat zmást hláškou aplikace do BM, i tasky úspěšně dokončené a následně s přidělěným kreditem hlásí computation error. Dělají to ty krítké, jsou to asi testovací tasky bez vědeckého významu.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#173 Příspěvek od nenym » stř 31 bře, 2010 11:27

Zdá se, že funkční tasky jsou už spočítané a chodí dokola ty vadné, než vyčerpají kvótu chybných běhů.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

xhlavace
Příspěvky: 3
Registrován: úte 01 čer, 2010 22:15
rok narození: 11 srp 1976
ID CNT statistics: 10779

Re: GPU Grid na Windows

#174 Příspěvek od xhlavace » stř 08 zář, 2010 20:52

Zdravím všechny,

mohl byste mi prosím někdo poradit jakým způsobem jde zvýšit využití GPU při počítání úkolů pro GPUGRID? (jestli to vůbec z pozice uživatele jde :smt102 )

Současný stav je takový, že s Boinc managerem (Ver.6.10.58) na kompu (Intel Core2Quad Q9550 @2.83GHz) současně používám dva GPU - jeden na nVidii GTX 260 a druhý na GTX 275 (ovladač verze: 258.96). Celé to bez problémů jede na OS Vista x64 Enterprise.

Senzory v utilitě GPU-Z (Ver.0.4.5.) mi hlásí v ustáleném stavu využití GPU @GTX260 na 53% (+- 1%) a využití GPU @GTX275 na 57% (+- 1%).


Na druhém kompu (stejný OS, stejné drivery, ale jen jednojádrový Athlon) proháním "pana Fermiho" v GTX 470... tam je využití při počítání GPUGRID ještě žalostnější - podle senzoru vytížení GPU v utilitě GPU-Z (opět Ver. 0.4.5.) je můj fermík vytíženej tak na 40%, takže si v něm stále spousta trandíků válí hradla ladem... 45hh což je u takového našláplého kousku polovodiče myslím škoda.


Věděl byste někdo jak z toho vymáčknout ještě o něco víc? dejme tomu tak něco kolem 90%? :?:

Díky za tipy :smt023

Zosik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 10
Registrován: pát 03 črc, 2009 18:31
rok narození: 21 úno 1977

Re: GPU Grid na Windows

#175 Příspěvek od Zosik » čtv 18 lis, 2010 06:23

Mám stejné zkušenosti. GTX260 je vytížená na cca slabých 55% a GTX470 na žalostných 40%. Ovladač 258.96, OS Vista x64, CPU Q9400. Aplikace GPUGRID je nyní ve verzi ACEMD2 6.13
Při instalaci ovladačů 260.99 byla situace ještě o poznání horší. Podařilo se někomu výkon GPU navýšit ?
MB: ASUS P5Q Pro, CPU: C2Q 9400@2,66 3,2GHz, RAM: 8GB (4x2) Kingston HyperX 5-5-5-15 Video: ASUS Radeon HD6850 + ASUS GF GTX470, HDD: SAMSUNG HD501LJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) + WDC WD3200YS-01PGB0 (298 GB, IDE), OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#176 Příspěvek od nenym » čtv 18 lis, 2010 11:45

Na fóru GPUGRIDu je tato záležitost (výkon nejen fermi GPU pod Win7/Vista) opravdový hit. Zatím jediná univerzální rada zní - GPUGRID počítat pod Linuxem nebo XP, jde o nějakou záležitost kombinace ovladačů a operačního systému. Nejnovější GPUGRID aplikace 6.12/6.13 již umí na většině fermi GPU a GPU s jádrem 200 využít výkon naplno při použití systémové proměnné Swan_Sync. My Computer - Properties - Advanced - Environment variables, přidat systémovou proměnnou
Swan_Sync s hodnotou Swan_Sync=0.
Daní za zvýšení výkonu je zabrání výkonu jednoho jádra CPU aplikací GPUGRID. Nová proměnná se projeví údajně po restartu Boincu, moje zkušenost je nutnost restartovat systém (XP). Na Vista/Win7 bude asi způsob zadání systémové proměnné trochu jiný.
Blíže zde http://www.gpugrid.net/forum_thread.php?id=2123.
Přílohy
Swan_Sync.jpg
Swan_Sync.jpg (133.02 KiB) Zobrazeno 2279 x
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#177 Příspěvek od nenym » pon 13 čer, 2011 15:38

Objevila se nová aplikace 6.14, používaná pro long run tasky. GDF to mírně neuřídil a přednastavil prioritu aplikace na above normal, což jest poněkud drsné a počítač je v zásadě nepoužitelný. Než to dají dohromady a prioritu above normal nastaví pro vlákno aplikace s tím, že aplikace sama o sobě bude na low priority - stejný trik dělá Einstein CUDA - doporučuji použít Process Tamera prioritu aplikace posunout na low či below normal, podle toho, co má kdo za kartu a operační systém. Příslušné vlákno zde.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#178 Příspěvek od Dzordzik » úte 28 lis, 2017 21:17

Možná jsem objevil Ameriku, ale dneska se mi podařilo přesvědčit BM aby mi na 2 kartách ze tří spustil 4 GPUGrid jednotky naráz. Konečně mám 1080Ti vytíženou :-) uvidíme jestli to bude stíhat odevzdávat, ale pokud vím tak to dřív nešlo a limit byl u long jednotek 2 na každou kartu. Teď už projekt ani BM neprotestuje ani u 4 long jednotek na 1 GPU ...
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: GPU Grid na Windows

#179 Příspěvek od nenym » stř 29 lis, 2017 10:10

To není otázka Boincu, ale povolené zásoby ze strany serveru. Že by to změnili?
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Dzordzik
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 1810
Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
rok narození: 18 zář 1980
ID CNT statistics: 503
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#180 Příspěvek od Dzordzik » stř 29 lis, 2017 10:44

Evidentně ano, ještě nedávno to nešlo. hrál jsem si s tím tak před týdnem až dvěma a nešlo víc jak 2 tasky souběžně long jednotek na každé GPU, teď jsou i 4. zajímavé ale je že na 3 GPU při nastavení 0.25 pustí na prvním GPU 4 jednotky, na druhém taky ale na třetím už jenom dvě, takže to vypadá že celkový počet je max. 10 jednotek najednou. Další GPU by tím pádem asi už nevytížil vůbec, ale to nemám jak otestovat. Simpanz by mohl. Nicméně stejně se zásadně prodlouží čs výpočtu a i na tak výkonném GPU už se to nevyplatí jet, ideální je 2 až 3 tasky najednou. Max. vytížení GPu je kolem 82% cca, víc to neleze i když pustím 4 tasky najednou. U jiných GPu to ale může být jinak a třeba to někomu pomůže, proto to píšu sem.
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 64GB DDR4 ECC, 1x GTX 1070, Enermax Platimax 1700W

Odpovědět

Zpět na „GPUGRID“