GPU Grid na Windows

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Korba
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 31
Registrován: pon 24 zář, 2007 13:48

Re: GPU Grid na Windows

#61 Příspěvek od Korba » stř 29 říj, 2008 22:07

Čest. Zde zase Drsoň.
Dnes jsem dnes přesáhl 10.000 a to RAC10,084.98 a pořád stoupám.


CoreDuo 8600 3,33Ghz@4,20GHz, 4GB DDR2, 280GTX, přes 2TB HDD a Dell 30" monitor

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17936
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#62 Příspěvek od forest » čtv 30 říj, 2008 05:35

33iii Co jsem se koukal, tak ta grafárna taky stojí ranec. Nemáš náhodou změřené jakou má při výpočtech spotřebu?

Korba
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 31
Registrován: pon 24 zář, 2007 13:48

Re: GPU Grid na Windows

#63 Příspěvek od Korba » čtv 30 říj, 2008 06:53

Přijde mi zařízení na měření odběru, otestuju a podám zprávu. Drsoň

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#64 Příspěvek od mildakcc » pát 31 říj, 2008 09:21

Neodolám a zeptám se znovu, za jak dlouho je shopný tenhle počítač dokončit úkol z ps3gridu?
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

shock369
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 28
Registrován: sob 21 čer, 2008 13:44

Re: GPU Grid na Windows

#65 Příspěvek od shock369 » úte 18 lis, 2008 00:28

Hlavnim duvodem proc nejsou podporovane karty od ATI bude asi tento:
------------------------------------------------------------------------------------------------
PC tuning : 13.11.2008, Michal Kleman

Společnost AMD na svých grafickcých kartách ATI Radeon řady 4000 již brzy umožní užívání API známé jako Stream. Jde o OpenCL rozhraní pro grafické jádra karet ATI - tedy o přímého konkurenta programovacího rozhraní CUDA od Nvidie.

GPGPU projekty jsou stále aktuálnějšími a zatímco Nvidia má již svůj CUDA program spuštěný, ATI Stream je teprve v "plenkách." Nyní vyšly Catalysty 8.11, podle prohlášení ATI by měl být Stream umožněn v následující verzi ovladače, Catalyst 8.12, který by měl vyjít již za měsíc. 10. prosince však budou výpočty přes GPU umožněny pouze dvěma řadám Radeonů, a to high-endovým modelům HD4800 a mainstreamovým HD4600. Je velmi pravděpodobné, že další modely karet budou následovat. Těchto výpočtů by měly být schopné všechna jádra s unifikovanými stream procesory.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Casem se snad tedy dockam(e) 45hh podpory i pro karty od ATI.

P.S.: Clanek jsem okopiroval cely pac odkaz by za chvilku nefungoval.

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2559
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: GPU Grid na Windows

#66 Příspěvek od Honza » úte 18 lis, 2008 10:45

Ne ze by to neslo, ale je efektivnejsi pouzivat otevrene a dokumentovane rozhrani (CUDA), nez si delat vlastni (FAH vs. ATI).

Proc by link na clanek casem nefungoval?

shock369
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 28
Registrován: sob 21 čer, 2008 13:44

Re: GPU Grid na Windows

#67 Příspěvek od shock369 » úte 18 lis, 2008 19:25

No protoze odkaz vypada takto http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... 67#newska0 na konci je cislice ktera udava poradi clanku(0 = nejnovejsi). Postupne jak se pridavaji nove clanky tak se ke starym pricita jednicka. Odkaz by tedy ukazoval na uplne jiny clanek.

No ja jenom narazel na to ze se panum z ATI tahle situace nejspis nezamlouva a pokusis se s tim neco udelat.

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2559
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: GPU Grid na Windows

#68 Příspěvek od Honza » úte 18 lis, 2008 19:47

A nefungoval by ten odkaz v teto podobe trvale? http://pctuning.tyden.cz/ati_zbroji_proti_cuda.html

nVidia ma v tomto momentalne navrch, to je pravda. ATI ma co dohanet - proste musi; nejde o to, jestli se jim to libi nebo ne...je to prilis prestizni zalezitost.
Nicmene se situace za nekolik malo let podle me zmeni...

AMD/ATI bude mit CPU i GPU, resp. CPU+GPU v jednom. Maji pouzitelne CPU a dost dobre grafiky.
Intel ma velmi slusne CPU a snazi se udelat neco pouzitelneho v GPU (rozumej vykon, integrovana reseni maji OK). A v dohlednu budou mit CPU+GPU v jednom, ackoli to zprvu nebude pro bezny segment (narozdil od AMD).

Jak Intel, tak AMD budou moci nabidnout komplexni reseni - na urovni vyvojovych prostredi a kompilatoru pro CPU/GPU, vcetne vlasnich chipsetu/desek.
Kvuli tomu se nVidia zavest se na poli programovani GPU co nejrychleji...co vic muze v brzke dobe nabidnout nVidia nevim. Strategie nVidie se mi zda dobra.

Treba je to ale jen muj nazor, nevim.

Z pohledu Berkeley jde take o dulezite tema.
Proto bude vydani BOINC 6.4 s podporou CUDA drive. Resp. to vypada, ze se novinky budou tykat core a manager zdedi verzi 6.2...novinky manageru prijdou az pozdeji, aby testovani nebrzdilo oficialni vydani.
Do konce roku by se mohly zapracovat novinky Manageru a po novem roce by mohlo byt jasneji, jak to bude s AMD/ATI...a zacit pracovat na podpore v ramci BOINCu.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17936
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#69 Příspěvek od forest » úte 18 lis, 2008 21:37

BOINC 6.4.0 už je venku a testuje se, takže snad brzy zjistíme jak na tom je.

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#70 Příspěvek od Prazdroj » úte 18 lis, 2008 22:56

Já tedy žil v domnění, že CUDA by mohla jet klidně i na ATI kartách, také se nVidia s ATI nějak domlouvaly, nVidia se snažila CUDU prosadit na ATI karty, ale ATI dává přednost GPGPU přes HAVOK Intelu. Rozdíl je spíš v marketingu, kdy se nVidia snaží inzerovat cokoli, co dokáže upoutat pozornost, když se jim grafiky až tolik nepovedly.

Uživatelský avatar
MIZ
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 602
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#71 Příspěvek od MIZ » úte 18 lis, 2008 23:06

ATI mění strategii – ATI STREAM proti NVIDIA CUDA:
"Málokdo to ví, ale ATI má na poli GPGPU mnohem delší zkušenosti než NVIDIA se svým CUDA. Marketingově se ATI probouzí ale až nyní …"
Obrázek
World Community Grid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Asteroids: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Milkyway: ObrázekObrázek Universe: Obrázek PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Enigma: Obrázek WUProp: Obrázek
Yoyo: Evolution Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, OGR Obrázek.
ObrázekObrázek
BOINC team :smt049 Space Family

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2559
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: GPU Grid na Windows

#72 Příspěvek od Honza » stř 19 lis, 2008 12:59

@ Prazdroj. Bohuzel, zase asi nebude jednotny pristup.

@ MIZ. Ten clanek je zajimavy v tom, ze se snazi poukazat na ne moc zname veci. Zaroven je nesoudny, vidim tam podivne argumenty.
Bez mrknuti oka da autor graf o rychlosti prevodu HD videa na iPod, kde je "srovnani" Intel, nVidia, ATI - cena a rychlost. Nic se nerika o jake sestavy slo, o jaky sw. Snad chtel jenom rici, ze ATI umi akceleraci a encoding HD videa stejne jako nVidia.
Pak je tam obrazek s nazvem (NVIDIA CUDA na ATI HD 3850 - neoficiálně). Nejedna se ve skutecnosti o PhysX na ATI grafikách a ne CUDA?

Skoda, ze nezminil tema distribuovanych vypoctu...

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#73 Příspěvek od Prazdroj » pát 21 lis, 2008 16:01

Honza píše: Proto bude vydani BOINC 6.4 s podporou CUDA drive.
Ještě se vracím k tomuto. Co je myšlenou tou podporou CUDA drive? Že pro počítání na grafice bude stačit mít aktuální ovladače a nebude potřeba stahovat CUDA Toolkit a CUDA SDK?

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17936
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: GPU Grid na Windows

#74 Příspěvek od forest » pát 21 lis, 2008 20:06

Co vím, tak by mělo v těch novějších verzích jít nastavovat napříkladi vytížení GPU výpočty, tedy obdoba toho řízení u CPU. Ale neměl jsem možnost to zatím otestovat.

Uživatelský avatar
3,14ranha
Příspěvky: 3
Registrován: sob 22 pro, 2007 23:16
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#75 Příspěvek od 3,14ranha » sob 22 lis, 2008 23:07

dobrý den, minulý pátek jsem zakoupil 9800gtx+ (od point of wiew)
při práci topí kolem 50°C (výrobce spoléhá na AC twin turbo chladič)
Wu trvá okolo 14 - 18hodin, při dosavadním stylu využití počítače jsem schopen se dostat v GPUgridu na RAC 1500-2000 33zzz ,
takže nashle v týmově/projektovém topten :smt066
týmu a vlasti zdar! 51hhh


PS:sestava E6550, GA-P35-DS4, 2GB DD2 žere příjemných 115W v oknech a cca 165W při práci na 1x gpugrid + 2x QMC

:idea: pokud mi QMC klient uspí GPU klienta, řeším to tak, že: pauznu jednoho QMC kl. :arrow: měl by zase naskočit GPU kl. :arrow: spustím nebohého QMC kl.
tady je dobré nemít moc QMCček ve frontě, jinak se uklikáte... :smt023
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9939
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#76 Příspěvek od vkliber » ned 23 lis, 2008 01:21

3,14ranha : Zdravím tě na fóru i v týmu a ať má tvůj RAC pouze rostoucí tendenci :grin: .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#77 Příspěvek od Prazdroj » ned 23 lis, 2008 09:02

3,14ranha píše: :idea: pokud mi QMC klient uspí GPU klienta, řeším to tak, že: pauznu jednoho QMC kl. :arrow: měl by zase naskočit GPU kl. :arrow: spustím nebohého QMC kl.
tady je dobré nemít moc QMCček ve frontě, jinak se uklikáte... :smt023
Co používáš za verzi Boinc Managera? Pokud doporučenou ze stránek GPU, neměl bys mít s automaticky současným běžením dvou CPU a jedné GPU jednotky problém.

Uživatelský avatar
3,14ranha
Příspěvky: 3
Registrován: sob 22 pro, 2007 23:16
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#78 Příspěvek od 3,14ranha » ned 23 lis, 2008 10:56

drivery mám geforce 178.24 a BOINC 6.3.10,
už jsem měl stažený i BOINC 6.3.28 (oboje ze stránek GPUgridu), ale teď se verze ovladačů i BOINCů mění jak na běžícím pásu,
tak ještě počkám jak to vyřešej.. někde jsem zaslechl, že geforce 180.4x nejsou moc stabilní, má někdo zkušenosti?

PS: s tím souběhem 3 klientů: je pravda, že jsem s tím už několik dní neměl problém... uvidíme 22rrr
Obrázek

Uživatelský avatar
mildakcc
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 25 zář, 2008 20:28
rok narození: 03 říj 1980
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: GPU Grid na Windows

#79 Příspěvek od mildakcc » sob 29 lis, 2008 18:46

POUŽÍVÁM JIŽ NĚKOLIK DNÍ OVLADAČE 180.48. Počítám a hraju hry a žádné nestability jsem si nevšiml. Zatím mohu tyto ovladače doporučit. :smt023
AMD AthlonX2 5600+@2,8GHz / 2GB DDR2 800MHz cl5 / ASUS M2N-E SLI / Nvidia 8800GT 512MB 680/1950MHz +190.38WHQL / Seagate Baracuda 250GB / Fortron Blue Storm II 500W / Original Win Vista 32bit SP2

Fukuo
Příspěvky: 2
Registrován: pon 24 lis, 2008 15:28

Re: GPU Grid na Windows

#80 Příspěvek od Fukuo » ned 30 lis, 2008 09:37

Zdravim ve spolek, ma dotaz, ovlivnim rychlost vypoctu nastavenim driveru grafiky nebo si BOINC z GPU sosne max. bez ohledu na nastaveni?
Jen pro info mam BOINC 6.3.21 a 180.60_CUDA_XP_beta a zatim pohoda.

Odpovědět

Zpět na „GPUGRID“